Rozrywka » Sport

Rodzaje białek serwatkowych

Rodzaje białek serwatkowych
Zobacz więcej zdjęć »
Obecnie na rynku mamy do czynienia z bardzo różnorodnymi białkami serwatkowymi. Z tego też względu często trudno jest nam wybrać idealne białka, które to będą świetnie spełniały potrzeby naszego organizmu. Jak więc wybrać białka serwatkowe dla siebie i kiedy warto je zastosować?

Koncentrat białka serwatki

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Jednym z rodzajów jest znany na rynku koncentrat białka serwatki, a tym samym wśród osób, które to chcą budować swoją masę mięśniową. Jest to obecnie najtańsza odżywka na rynku, a dodatkowo jest ona doskonałym źródłem białka w postaci suplementu. Dzieje się tak, dlatego, ze w swoim składzie ma ona aż 90% białka. Co więcej cechuje się także innymi zaletami, jest zdrowa, nie szkodzi naszemu organizmowi, a jej cena także potrafi pozytywnie zaskoczyć. Wadą tejże odżywki jest jednak to, ze zawiera znaczną ilość tłuszczy i węglowodanów a także ma w sobie niewielkie ilości laktozy.

Izolat białka serwatki

Kolejną propozycją dla osób, które chcą sięgnąć po odżywki jest izolat białka serwatki, uchodzący współcześnie za jeden z najlepszych suplementów diety. Ma on w swoim składzie bardzo dużą zawartość białka, a jednocześnie praktycznie nie zawiera tłuszczy oraz węglowodanów. W swym składzie ma niemalże 98% białka. Zaletami preparatu są zerowe ilości laktozy, a także bardzo niska zawartość cukrów oraz tłuszczy. Co więcej preparat świetnie wchłania się do organizmu, o wiele lepiej niż koncentrat. Wadą jest z kolei jego wyższa cena.

Hydrolizat białka serwatki

Mówiąc o białkach na pewno warto wspomnieć o produkcie, jakim jest hydrolizat białka serwatki. Jest to produkt bardzo wysokiej, jakości, doskonale wchłania się do organizmu, a także zawiera aminokwasy, które to także mają bardzo korzystne działanie. Zaletą jest to, że bardzo szybko wchłania się do naszego organizmu, a także można go stosować bezpośrednio po treningu. Bez wątpienia jest to jednak preparat stosunkowo drogi, co sprawia, że często stosujemy jego zamienniki. Mają one jednak niemalże tak samo dobre właściwości jak hydrolizat białka serwatki. 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KFD Nutrition
http://nutrition.kfd.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »