Dom » Nieruchomość

Rossmann dołączył do najemców „Sukcesji”

Rossmann, największa sieć drogeryjna na polskim rynku, znajdzie się wśród najemców łódzkiego Centrum Handlowo-Rozrywkowego „Sukcesja”. Spółki Fabryka Biznesu, inwestor, oraz Rossmann Supermarkety Drogeryjne Polska podpisały właśnie umowę najmu.

Sklep Rossmanna o powierzchni ponad 500 mkw. będzie otwarty na parterze galerii handlowej, w pobliżu głównego ciągu komunikacyjnego. Firma ma około 670 drogerii z artykułami zagranicznych i polskich marek, w tym własnych. Oprócz towarów typowo drogeryjnych oferuje napoje, słodycze, herbaty, leki OTC i suplementy diety, a w niektórych sklepach również książki i wino. Jej centrala mieści się w Łodzi.

Niedawno do grona najemców „Sukcesji" dołączyli także m.in. LPP SA (salony odzieżowe Reserved, Mohito, Cropp, House oraz nowej marki Sinsay), Pure Health & Fitness (jeden z największych w Polsce klubów Pure Jatomi Fitness), LPP TEX SA (sklep Home & You z artykułami do dekoracji wnętrz), Top Secret (odzież), Lodziarnie Firmowe Grycan oraz firma Ania Kruk (biżuteria).

Centrum „Sukcesja" ma być przede wszystkim miejscem spędzania wolnego czasu, funkcjonalnym i z licznymi udogodnieniami dla rodzin z dziećmi. W skład kompleksu wejdą: galeria handlowa z food courtem (172 sklepy i punkty usługowe), duża strefa rozrywkowo-rekreacyjna m.in. z  9-salowym multipleksem „Helios", parkiem rozrywki i placem zabaw, a także hotel klasy biznesowej i dwupoziomowy parking. Powierzchnia użytkowa wyniesie prawie 121 tys. mkw., a najmu około 51 tys. mkw. W strefie zasięgu mieszka blisko 900 tys. osób.

Obiekt będzie wybudowany na ponad 3-hektarowej działce blisko ścisłego centrum miasta, kampusu Politechniki Łódzkiej, Międzynarodowych Targów Łódzkich i nowego osiedla mieszkaniowego. W sąsiedztwie otwarto niedawno nowoczesne Centrum Konferencyjno-Wystawiennicze, trwają przygotowania do budowy Akademickiego Centrum Sportu.

Projekt architektoniczny został dostosowany do wymogów międzynarodowego certyfikatu BREEAM i zatwierdzony przez BRE Global Ltd.

Inwestorem zastępczym jest spółka Metro Properties. Budowa ma się rozpocząć w tym roku, a oddanie do użytku przewidziane jest w 2014 r.

Abilita Communications