Dom » Nieruchomość

Rozwój JAS-FBG S.A. na terenie SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków

JAS-FBG S.A. – polska firma z 20 letnim doświadczeniem w branży logistycznej, zwiększyła dotychczasową powierzchnię najmu w SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków o 2 600 m². Obecnie firma zajmuje ponad 10 000 m² powierzchni magazynowo-biurowej w kompleksie.

JAS-FBG S.A. funkcjonuje na polskim rynku od 1991 roku. Rozpoczynała swoją działalność jako agencja celna, rozszerzając ofertę o usługi transportowe, spedycyjne i logistyczne. Firma obecnie posiada największą sieć agencji celnych w kraju, liczącą ponad 70 placówek oraz przedsiębiorstwa w Niemczech i na Węgrzech. Flota JAS-FBG S.A. obejmuje 200 nowoczesnych środków transportu, spełniających normy Euro 6, Euro 5 oraz EEV.

„Nasza firma oferuje pełen zakres usług logistycznych, zdobywając sobie coraz więcej klientów. Ze względu na ten aspekt postanowiliśmy powiększyć wynajmowaną powierzchnię w kompleksie SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków, którego lokalizacja jest bardzo korzystna w kontekście aglomeracji warszawskiej – uzasadnia zwiększenie powierzchni Daniel Chodukiewicz, Dyrektor Działu Logistyki JAS-FBG S.A.

„SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków to jeden z obiektów SEGRO zakupionych w 2014 roku. Aglomeracja warszawska od lat zalicza się do kluczowych logistycznych lokalizacji w Polsce. Zaletą rejonu, poza położeniem geograficznym, jest rozwinięta infrastruktura drogowa, co umożliwia naszym klientom efektywny transport towarów. Dlatego zdecydowaliśmy się na zakup kolejnego  magazynu w obrębie Warszawy, będącego naszym czwartym parkiem w regionie. Sam Pruszków znajduje się w tzw. drugiej strefie warszawskiej, która cieszy się dużym zainteresowaniem najemców m.in. ze względu na bezpośrednią bliskość autostrady A2, która stwarza dogodne możliwości komunikacyjne.” – dodaje Magdalena Szulc, Dyrektor SEGRO na Europę Centralną.

SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków to nowoczesny kompleks logistyczny o powierzchni ponad 66 000 m². Zaletą parku jest jego strategiczne położenie w pobliżu węzła na autostradzie A2 oraz drogi krajowej nr 2. Dodatkowym atutem lokalizacji jest odległość 13 km do Lotniska Okęcie oraz bliskość do centrum miasta.

Partner of Promotion