Dom » Budownictwo

Rozwój Wałbrzycha

Ostatnie dekady nie były dla Wałbrzycha najlepszym czasem. Zamknięcie wszystkich kopalń w latach dziewięćdziesiątych spowodowało ogromne bezrobocie.

Miasto zaczęło podupadać. Ale zła passa zdaje się już kończyć, bo ostatnio o Wałbrzychu coraz głośniej, i to nie tylko za sprawą Złotego Pociągu.

Miejscowość powszechnie uważana za zaniedbaną i nieciekawą zaczyna się odradzać. Restaurowane są zabytkowe budynki, stopniowo odnawiane są fasady kamienic w centrum, dzięki czemu Śródmieście nabiera nowego blasku. Jeśli Wałbrzych chce stać się miastem turystycznym, konieczne są liczne remonty. Na rewitalizację czekają również między innymi Nowe Miasto czy Podgórze. Oferujemy rusztowania na terenie gminy Wałbrzych i w okolicach w konkurencyjnych cenach.

Obok restauracji zabytków takich jak zamek Książ, realizowane są zarazem liczne zupełnie nowe inwestycje. Oddaje się do użytku nowoczesne lokale mieszkalne. Na Szczawienku powstało osiedle domków. Bloki na Podzamczu i Piaskowej Górze obejmowane są termomodernizacją, która dodaje kolorów tym szarym osiedlom. Każdemu, kto planuje w Wałbrzychu zmianę elewacji, polecamy nasze rusztowania. Miasto wciąż się rozwija i z brzydkiego kaczątka być może wkrótce przerodzi się w pięknego łabędzia.

Rząd Ewy Kopacz przyjął ustawę o rewitalizacji, która może być zbawieniem dla Wałbrzycha. Miasto zostało objęte regionalnym programem, w którym na jego odnowę przeznaczone zostanie 74,5 mln euro. Ta ogromna kwota wykorzystana będzie na remonty budynków publicznych oraz komunalnych. A to nie wszystko, bo Wałbrzych ma szansę także na pieniądze z krajowego programu rewitalizacji polskich miast. Wszystko wskazuje na to, że budownictwo w Wałbrzychu będzie się bardzo rozwijać w najbliższym czasie.

Nasza firma ma doświadczenie w tej branży, polecamy rusztowania Wałbrzych. Prowadzimy wynajem, montaż oraz demontaż.

JoannaS