Dom » Nieruchomość

Rusza budowa nowego obiektu SEGRO w Warszawie

W listopadzie 2014 rozpoczęła się realizacja nowego obiektu magazynowego o powierzchni niemal 10 000 m2 na terenie SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów.

Pierwszym najemcą w budynku jest firma Eden Europe, europejski producent regałów sklepowych. Kolejne 90% powierzchni obiektu przeznaczone jest dla potencjalnych klientów.

Budowa magazynu rozpoczęła się w listopadzie 2014, a jej ukończenie planowane jest na drugi kwartał 2015 roku. W ramach inwestycji oferowane będą moduły zaczynające się od 650 m2 (Small Business Units) i większe będące wielokrotnością podstawowego modułu. W sumie dla najemców dostępne jest ponad 8 000 m2 powierzchni. Głównym wykonawcą obiektu jest firma Depenbrock Polska.

„Zachodnie okolice Warszawy są atrakcyjną lokalizacją na warszawskim rynku magazynowym, która od lat, a w szczególności od momentu otwarcia autostrady A2, zalicza się do rynków o największej aktywności najemców w regionie. Największy jej atut to korzystne usytuowanie pozwalające na dogodną dystrybucję miejską, a także na południe i zachód kraju oraz na obszarze całej Europy. Utrzymujący się od dłuższego czasu popyt sprawił, że w ramach SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów zdecydowaliśmy się na spekulacyjną realizację powierzchni.” – wyjaśnia Magdalena Szulc, Dyrektor SEGRO na Europę Centralną.

Pierwszym najemcą w nowym obiekcie będzie firma Eden Europe, europejski producent regałów sklepowych, która na mocy umowy w lokalizacji zajmować będzie ok. 900 m2. W transakcji pośredniczyła agencja Jartom.

SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów zaoferuje docelowo do 86 000 m² powierzchni przeznaczonej na działalność logistyczną oraz lekką produkcję. Kompleks charakteryzuje znakomite położenie w bezpośrednim sąsiedztwie autostrady A2 (Warszawa – Poznań – Berlin), zaledwie 16 kilometrów od centrum Warszawy. Park w Ożarowie jest jedną z czterech inwestycji SEGRO w Warszawie obok: SEGRO Business Park Warsaw, Żerań; SEGRO Logistics Park Warsaw, Nadarzyn oraz SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków.

Partner of Promotion