Technologie » Komputery

SANYO trzy nowe szerokokątne projektory dla edukacji i biznesu

Firma SANYO prezentuje trzy nowe projektory z szerokątnymi obiektywami pozwalającymi na uzyskanie dużego obrazu z niewielkiej odległości projektora od ekranu. Nowe modele to jeden projektor w technologi 3LCD: PLC-WXL46 i dwa projektory DLP: PDG-DWL100 i PDG-DXL100

Projektory przeznaczone są do małych sal konferencyjnych i do zastosowań w edukacji, szczególnie do współpracy z interaktywnymi tablicami. Obraz o przekątnej 80 cali (ok. 203 cm) otrzymujemy umieszczając projektor PLC-WXL46 w odległości 86 cm od ekranu, 87 cm dla  PDG-DWL100 i 99 cm dla modelu PDG-DXL100.

Dzięki jasności powyżej 2000 ANSI lumenów i rozdzielczości  XGA (1024x768) - PDG-DXL100 lub WXGA (1280x800) w modelach PDG-DWL100 i PLC-WXL46, wszystkie trzy nowe projektory doskonale sprawdzają się nawet w dobrze oświetlonych pomieszczeniach i klasach szkolnych, współpracując z interaktywnymi tablicami. Panoramiczny obraz o proporcjach 16:10 zgodny jest z wyraźnym trendem takich proporcji monitorów i  notebooków.

PDG-DWL100 i PDG-DXL100

Obydwa te modele wykorzystują technologię DLP, mają identyczną obudowę oraz 5 segmentowe koło kolorów. Projektor PDG-DWL100 ma jasność 2700 ANSI lumenów i kontrast 750:1, a PDG-DXL100 - 2600 ANSI lumenów i imponujący kontrast 1750:1.

Każdy z projektorów DLP ma wbudowany jeden 8W głośnik, dzięki czemu może być wykorzystywany do prezentacji multimedialnych. Funkcja automatycznej konfiguracji (automatic setup) – dostosowywania najlepszych parametrów projekcji do aktualnego źródła sygnału wideo. Duży zakres korekcji pionowego zniekształcenia trapezowego (vertical keystone) znakomicie ułatwia instalację projektora np. wysoko pod sufitem w szkolnej klasie.

Wśród wielu gniazd sygnałowych i połączeniowych jest m.in. cyfrowe gniazdo HDMI i sieciowe RJ45 umożliwiające monitorowanie pracy i ustawianie wielu funkcji projektora poprzez sieć LAN.

PLC-WXL46

Ultra szerokokątny projektor PLC-WXL46 wykorzystuje technologię 3LCD, ma jasność 2000 ANSI lumenów i kontrast 500:1. Funkcja Tablica (Blackboard mode) pozwala na automatyczną korekcję kolorów wyświetlanego obrazu do koloru tablicy czy ściany, na który rzucany jest obraz.

Funkcja szybkiego wyłączania pozwala na odłączenie zasilania projektora natychmiast po zakończeniu prezentacji, bez oczekiwania na wychłodzenie lampy. Możliwość ustawienia własnego obrazu (logo) startowego pozwala uzyskać dodatkowe efekty marketingowe.

PLC-WXL46 ma również gniazdo RJ45 i może być monitorowany i konfigurowany z sieci LAN.

Cena, dostępność i gwarancja

Wszystkie trzy nowe projektory dostępne będą w Polsce od sierpnia br. Sugerowane ceny detaliczne to odpowiednio:

• PLC-WXL46 – 4,999 PLN (z VAT),
  • PDG-DWL100 – 4,834 PLN (z VAT)
  • PDG-DXL100– 4,531 PLN (z VAT).

Gwarancja trzy lata (w tym na lampę do 2.000h). Dystrybutorem projektorów SANYO w Polsce jest: ViDiS Sp. z o.o. http://www.vidis.pl.

Informacje o SANYO Fisher Sales (Europe) GmbH:Firma SANYO Fisher Sales (Europe) GmbH została założona w 1977 r. z siedzibą w Monachium w Niemczech. Jest to spółka zależna koncernu SANYO Electric Co. Ltd. Jako centrala handlowa, firma zajmuje się obecnie koordynacją wszelkich działań handlowych i marketingowych na terenie Europy, z wyłączeniem Hiszpanii i Wielkiej Brytanii, w zakresie takich linii produktowych jak projektory, monitory LCD, elektronika konsumencka, obrazowanie cyfrowe, telefony komórkowe i systemy bezpieczeństwa.SANYO jest jednym z największych producentów projektorów na świecie. Produkty tej marki wyróżniają się innowacyjnością, doskonałą jakością i wszechstronnością zastosowań. Kompletna linia produktowa obejmuje modele do kina domowego, projektory biznesowe i do zastosowań edukacyjnych, aż po profesjonalne urządzenia na potrzeby imprez masowych i kina domowego.  Uzupełnieniem tej rozbudowanej rodziny są monitory LCD.

Informacje o SANYO Electric Co., Ltd. www.sanyo.com

SANYO Electric Co., Ltd. dąży do tego, aby stać się „dostawcą zaawansowanych rozwiązań środowiskowych i energetycznych”. Działalność SANYO obejmuje szeroki zakres produktów konsumenckich i komercyjnych, takich jak wyposażenie dla firm, akumulatory, urządzenia audio-wideo, IT i komunikacyjne, urządzenia domowe i elektroniczne oraz inne. Kierując się wizją wyrażoną w haśle „Think GAIA”, SANYO pragnie oferować najnowocześniejsze rozwiązania sprzyjające zrównoważonemu rozwojowi, łącząc ze sobą liczne oryginalne technologie.

Obsługa public relations malgorzata.blachnio@indalo.pl mobile (+48) 509 047 721

Indalo PR