Technologie » Komputery

SAP Business One wesprze produkcję wózków inwalidzkich

SUPREMIS Sp. z o.o. wdroży system dla małych i średnich przedsiębiorstw SAP Business One w GTM Mobil Technology, producenta wózków inwalidzkich.

GTM Mobil Technology zajmuje się projektowaniem i produkcją wózków inwalidzkich do aktywnej rehabilitacji, w tym także profesjonalnych wózków sportowych. Firma aktywnie wspiera reprezentację Polski podczas zawodów paraolimpijskich, współpracuje z Fundacją TVN „Nie jesteś sam” oraz Fundacją Polsat „Zdążyć z pomocą”.

Firma GTM Mobil Technology poszukiwała rozwiązania, które nie tylko wesprze podstawowe obszary działalności, jak projektowanie, produkcję i sprzedaż wózków inwalidzkich, ale również sprzedaż internetową. Dlatego też wdrożenie prócz podstawowego zakresu funkcjonalnego SAP Business One wraz z modułem produkcyjnym obejmuje również SAP e-Commerce, umożliwiający prowadzenie sprzedaży poprzez witrynę internetową.

Warto zwrócić uwagę, iż poszukując zintegrowanego systemu, przedstawiciele GTM Mobil zapoznali się również z możliwościami funkcjonalnymi systemów: Microsoft Navision i CDN XL. W porównaniu oprogramowań linii Microsoft, CDN i SAP najkorzystniej wypadł system SAP Business One przedstawiony przez firmę SUPREMIS.

"Dbamy o jakość naszych produktów. Faza projektowania i produkcji jest dla nas bardzo ważna. Należy pamiętać, że każdy wózek dostosowujemy pod indywidualne potrzeby użytkownika. Dlatego też wybraliśmy SAP Business One, który spełnia nasze wymagania. System pomoże w stałym ulepszaniu naszych produktów, usprawni sprzedaż tradycyjną oraz poprzez nowy kanał, jakim jest Internet. Sklep internetowy SAP daje wiele możliwości, począwszy od ciekawej i wyczerpującej prezentacji produktów, po personalizację oferty pod konkretnego użytkownika, co zamierzamy wykorzystać" - powiedział Marek Fudalewski, Współwłaściciel firmy GTM Mobil Technology.

Wdrożenie obejmuje również wsparcie prowadzenia gospodarki magazynowej, współpracę z drukarkami kodów kreskowych i kolektorami danych.

Firma SUPREMIS – Złoty Partner SAP w ramach projektu prócz wdrożenia systemu SAP Business One, dostarczy też sprzęt komputerowy.

supremis