Gospodarka » Żywność

Sardynki z bryslinga w oliwie z oliwek marki King Oscar

Sardynki z bryslinga w oliwie z oliwek marki King Oscar
Zobacz więcej zdjęć »
Dobrej jakości sardynki, oprócz bogactwa składników odżywczych, kryją w sobie tajemnicę, odnoszącą się do sposobu ich połowu, wytwarzania oraz podania. Sekretem tym, z miłośnikami ryb w naszym kraju, zapragnęła podzielić się firma King Oscar.

Producent żywności pochodzącej z morza wprowadził bowiem na polski rynek Sardynki z bryslinga w oliwie z oliwek, które ze względu na niepowtarzalny smak i właściwości prozdrowotne zyskały uznanie wśród konsumentów na całym świecie.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Królewska jakość

Historia sardynek marki King Oscar sięga 1902 roku. Panujący wówczas w Norwegii i Szwecji, król Oscar II udzielił specjalnego pozwolenia na umieszczenie swojego wizerunku na unikatowych norweskich sardynkach. Ponad 100 letnia tradycja, związana ze sposobem wytwarzania, wpłynęła na jakość produktu, stanowiącego w tej chwili bestseller w ofercie eksportowej firmy. Wyjątkowość przysmaku marki King Oscar polega na wyborze gatunku ryb do produkcji sardynek, a mianowicie bryslingów, które słyną z niewielkich rozmiarów i delikatnego mięsa. Nie bez znaczenia jest również połów, który odbywa się metodą przyjazną dla środowiska. Bryslingi wydobywane są w stanie dzikim, w czystych norweskich fiordach i Morzu Północnym, po uzyskaniu pełnej długości od 9 do 13, 5 cm. Następnie sardynki wędzone są w dymie z drewna dla uzyskania delikatnego smaku, utrwalenia oraz uszlachetnienia mięsa. Taki sposób konserwacji sprawia, iż nadają się one do spożycia prosto z puszki bez dodatkowej obróbki kulinarnej. Dodatkowo, świadectwo koszerności świadczy o wysokim standardzie i czystości produktu..

Sardynki i oliwa z oliwek - para idealna

Dieta śródziemnomorska wpływa korzystnie na zdrowie, urodę oraz samopoczucie. Jej integralnymi komponentami są ryby oraz oliwki. Firma King Oscar połączyła zatem najlepszej jakości sardynki z bryslinga wraz z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wynikiem takiego zestawienia jest 106 g puszka Sardynek z bryslinga w oliwie z oliwek, której zawartość stanowi źródło cennych składników odżywczych.  Na 16 gramów tłuszczu, wchodzącego w skład 100 gramów produktu, 3 gramy stanowią niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe - Omega 3, które pomagają zwalczyć stany zapalne, obniżają ryzyko ataku serca oraz chronią przed cukrzycą. W 100 gramach Sardynek z bryslinga marki King Oscar znajdziemy również 16 gramów kompletnego i łatwo przyswajalnego białka. Co więcej, sardynki zawierają cenne witaminy i mikroelementy, takie jak witamina B 12, witamina D oraz wapń, żelazo, fosfor i potas. Na szczególną uwagę zasługują  właściwości zdrowotne oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, czyli tzw. Oliwy Extra Virgin, którą dodano do bryslingów marki King Oscar. Jest ona bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwas oleinowy, odpowiedzialny za obniżenie złego cholesterolu LDL poprzez pobudzenie wątroby do produkcji dobrego cholesterolu HDL. Wśród mieszkańców basenu Morza Śródziemnego, dla których oliwa z oliwek jest nieodłącznym składnikiem diety, obserwuje się niższą skłonność do zapadania na choroby cywilizacyjne.  Oliwa z naturalny przeciwutleniacz witaminę E, która zwalcza wolne rodniki oraz wzmacnia system immunologiczny.

„Jak sardynki w puszce” … znane wszystkim przysłowie o pejoratywnym znaczeniu, nabiera pozytywnej wymowy, jeśli mamy na myśli sardynki z bryslinga w oliwie z oliwek marki King Oscar. Produkt dostępny jest w 106 g opakowaniach, w których znajduje się 16-22 sardynek ułożonych ręcznie w podwójnej warstwie. Ryby z dodatkiem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia podane na kanapce, w sałatce, w makaronie, bądź zjedzone prosto z puszki, odkryją przed nami smak i zapach, których nie sposób zapomnieć.

Sałatka z sardynek z pomarańczami i sałatą

Składniki
 1 puszka Sardynek w oliwie z oliwek King Oscar
 1 główka sałaty
 2 pomarańcze
 100g fasolki
 1 duże dojrzałe awokado
 8 pieczarek
 Czerwona cebula
 Ogórek

Sos pomarańczowy
 75 ml oliwy z oliwek
 3 łyżki soku z pomarańczy
 1 łyżka białego octu winnego
 2 łyżki posiekanego szczypiorku i czosnku
 Starta skórka z połowy pomarańczy
 Sól

Przygotowanie
Zetrzyj skórkę pomarańczową. Obierz pomarańcze nożem i podziel ukośnie na 6 do 8 cząstek, jak pokazano na obrazku. Zachowaj sok do wykorzystania w sosie. Obierz awokado i podziel na cząstki. Skrop sokiem z cytryny, aby zapobiec ciemnieniu. Wrzuć awokado i pomarańcze oraz inne składniki do wcześniej wymieszanego sosu. Podawaj na talerzach, a na wierzchu ułóż sardynki.

Sardynki z bryslinga marki King Oscar w oliwie z oliwek
Pojemność: 106 g w podwójnej warstwie
Cena brutto:  5.50 zł -5.90 zł
Producent: King Oscar Sp. z o.o

Firma King Oscar od ponad 100 lat jest uznanym producentem żywności pochodzącej z morza. W 1902 r. król Oskar II udzielił specjalnego pozwolenia na umieszczenie swojego wizerunku na unikatowych norweskich sardynkach. Tak powstała marka King Oscar – doskonałe połączenie norweskiej tradycji i najwyższej jakości. King Oscar eksportuje swoje produkty na cały świat, także w tak egzotyczne zakątki jak Singapur, Japonia, Australia, Nowa Zelandia czy Południowa Afryka. Siedziba firmy znajduje się w Bergen w Norwegii, zakłady produkcyjne natomiast w Svolvaer w Norwegii oraz w Gniewnie w Polsce. Misją firmy jest promocja zdrowego stylu życia oraz pomaganie ludziom w łatwym przyrządzaniu posiłków.

King Oscar Sp. z o.o
Gniewino 84-250
Polska
www.kingoscar.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »