Dom » Nieruchomość

SEGRO zmienia nazwy czterech Parków – w Warszawie, Poznaniu i Strykowie

Firma SEGRO, wiodący deweloper, właściciel i zarządca nowoczesnych powierzchni magazynowych i produkcyjnych w Europie, w lipcu 2013 roku dokonała zmiany nazw czterech inwestycji w Warszawie, Strykowie i Poznaniu.

Zgodnie z wprowadzonymi zmianami inwestycja SEGRO Business Park Warsaw została przemianowana na SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów, a drugi kompleks w stolicy, Żerań Park II, zmienił nazwę na SEGRO Business Park Warsaw, Żerań. Jednocześnie inwestycje w Poznaniu - Tulipan Park Poznań - i Strykowie - Tulipan Park Stryków będą funkcjonowały pod nowymi nazwami - SEGRO Logistics Park Poznań oraz SEGRO Logistics Park Stryków.

Proces nadawania nowych nazw polskim projektom SEGRO jest zgodny z wytycznymi korporacyjnymi firmy. „Proces wprowadzania zmian w Polsce rozpoczęliśmy wraz z realizacją projektu SEGRO Business Park Gliwice. Celem zmiany nazw naszych inwestycji jest podkreślenie ich charakteru i odbywającej się w nich działalności, co wynika również z długoterminowej strategii firmy. Przeprowadzenie tego procesu w sposób stopniowy umożliwia dodatkowo swobodne dostosowanie rynku do nowego nazewnictwa." - wyjaśnia Magdalena Szulc, Dyrektor SEGRO na Europę Centralną.

SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów położony jest 16 kilometrów od centrum Warszawy, w bezpośrednim sąsiedztwie autostrady A2. Cztery wolnostojące budynki wchodzące w skład kompleksu oferują łącznie 36 600 m² powierzchni przeznaczonej na miejską działalność dystrybucyjną oraz lekką produkcję.

SEGRO Business Park Warsaw, Żerań, zlokalizowany w sąsiedztwie Trasy Toruńskiej, oferuje łącznie 49 900 m2 powierzchni do wynajmu w sześciu obiektach magazynowym oraz budynku biurowym, dostosowanych do potrzeb dystrybucji miejskiej. Inwestycja została zakupiona przez firmę SEGRO w kwietniu 2013 roku.

SEGRO Logistics Park Poznań znajduje się na granicy gmin Komorniki i Plewiska, zaledwie 10 km od centrum Poznania, przy autostradzie A2 oraz drodze krajowej nr 5 do Wrocławia. Park przeznaczony na działalność magazynową i produkcyjną, docelowo zaoferuje 250 000 m² na ponad 56-hektarowym terenie.

SEGRO Logistics Park Stryków to największe centrum logistyczne SEGRO w Europie Centralnej. Inwestycja zlokalizowana jest w bezpośrednim sąsiedztwie autostrady A2 oraz w pobliżu węzła autostrad A1  i A2. Doskonała lokalizacja inwestycji umożliwia najemcom efektywną logistykę, a dzięki współpracy z Łódzką Specjalną Strefą Ekonomiczną istnieje możliwość prowadzenia działalności operacyjnej na preferencyjnych warunkach.

Partner of Promotion