Gospodarka » Żywność
Selerowe wiórki do sałatek – Seler delikatesowy Dawtona
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Korzeń ugotowany i pokrojony w kostkę służy zwykle do przyrządzenia tradycyjnej sałatki jarzynowej. By oszczędzić długotrwałych przygotowań, obierania, gotowania i krojenia, warto sięgnąć po sprawdzony i smaczny Seler delikatesowy marki Dawtona.
Dzięki Selerowi delikatesowemu z łatwością przyrządzimy sałatkę na drugie śniadanie do pracy, szkoły czy jako dodatek do obiadu. Najbardziej znane są sałatki selerowe z kukurydzą, jajkiem, szynką, czerwoną fasolą i żółtym serem, jednak warto przygotować niskokaloryczną, wiosenną wersję sałatki, np. z selera, kapusty pekińskiej, świeżego ogórka i oliwy z oliwek. Seler delikatesowy Dawtona, dzięki delikatnemu smakowi, nadaje się zarówno do sałatek pikantnych, bądź bardziej słodkich, np. z dodatkiem rodzynków. Kolorowe sałatki warzywne z dodatkiem selera stanowią również doskonałą przekąskę podczas przyjęcia dla gości. Taką sałatkę można także podać w formie przystawki – na kanapkach koktajlowych, krakersach, bądź w formie faszerowanych jajek.
Niewielka wartość kaloryczna (100 g korzenia to tylko 7 kcal) oraz działanie detoksykujące sprawiają, że seler jest częstym składnikiem diet oczyszczających. Dodatkowo, za włączeniem do diety selera przemawia dwukrotnie większa zawartość witaminy C niż w cytrusach, witamina B, E oraz kwas foliowy. Smaczną i niebanalną formę selera znajdziemy w ofercie firmy Dawtona – seler delikatesowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju sałatek, nie wymaga przy tym krojenia, gotowania i obierania bulwy. Przygotowany w postaci wiórków seler Dawtona pochodzi z polskich upraw, a do produkcji nie używa się konserwantów. Specjalnie przygotowana, delikatnie słodka zalewa nadaje mu charakterystyczny smak, dzięki któremu dobrze sprawdza się w rozmaitych sałatkach.
Seler delikatesowy
Skład: seler, woda, cukier, sól, kwas cytrynowy – regulator kwasowości
Wartości odżywcze [w 100 g]: wartość energetyczna – 34 kcal; białko – 1,0 g; węglowodany – 5,6 g; cukry – 4,9 g; tłuszcz – 0,2 g; kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g; błonnik – 3,0 g; sód – 0,4 g
Masa netto [g]: 345 g
Masa netto po odsączeniu [g]: 210 g
Cena [zł]: 1,90
ZPOW DAWTONA
ul. Bieniewicka 52
05-870 Błonie
k. Warszawy
e-mail: dawtona@dawtona.pl
Dawtona powstała ponad ćwierć wieku temu, jako rodzinna firma zbudowana na polskim kapitale. Nowoczesne technologie produkcyjne, naturalna receptura oraz własne, ekologiczne uprawy Dawtony zaowocowały znakiem Poznaj Dobrą Żywność oraz przyznawanym, co roku od 2005 Złotego Lauru Konsumenta dla koncentratu pomidorowego. W 2008 roku Dawtona została wyróżniona Złotym Laurem Konsumenta dla warzyw w puszkach oraz Brązowym Laurem Konsumenta dla dodatków obiadowych. W 2011 roku Koncentrat pomidorowy w słoiczku 200g został nagrodzony Złotym Paragonem. W tym samym roku firma otrzymała Grand Prix Lauru Konsumenta. Dawtona nieustannie poszerza asortyment marki wiodącej oraz wprowadza marki nowe, m.in. Milejów - tradycyjna, naturalna marka rodem ze wschodu Polski, Primerosa - marka produktów opartych o tradycyjną włoską recepturę i importowane z południa Europy półprodukty. Firma wdraża również innowacyjny projekt partnerski AgraFoods oferujący świeże warzywa dostępne przez cały rok dzięki nowoczesnym magazynom o kontrolowanej atmosferze. Firma tworzy także marki własne dla swoich stałych partnerów, które są konkurencyjne pod względem jakości i ceny. Dawtona posiada certyfikaty systemów HACCAP, EN ISO 9001: 2000, IFS/BRC. Największymi w Polsce odbiorcami produktów marki Dawtona są duże sieci handlowe. Firma równolegle prowadzi zakrojoną na dużo skalę działalność eksportową na rynki światowe - przede wszystkim do krajów Unii Europejskiej.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)