Firma » Biznes

Sklep KiK od maja w Brodnicy

Zapewnienia właścicieli sieci KiK o rozwoju brandu w Polsce znajdują odzwierciedlenie w kolejno otwieranych sklepach. W tym roku nowych lokalizacji powstało już kilka, a w planach jest uruchomienie kolejnych kilkudziesięciu.

Nowym sklepem w portfolio sieci jest punkt zlokalizowany w Brodnicy, którego oficjalne otwarcie miało miejsce 15 maja.

KiK w Galerii Brodnica zajmuje powierzchnię 420 m2. Wnętrze zaaranżowano zgodnie z nowymi wytycznymi firmy w zakresie merchandisingu, co znacząco wpływa na podniesienie komfortu klientów poruszających się po sklepie, lepsze możliwości ekspozycji asortymentu oraz jakość wizualną. „Handel dyskontowy opiera się na prostych rozwiązaniach – zarówno prezentacji towarów, jak i budowy sklepów. Klienci oczekują jednak czegoś więcej – dobrej atmosfery i przyciągającej uwagę ekspozycji, które przełożą się na przyjemność z dokonywania zakupów” – mówi Mariusz Kulik, dyrektor generalny sieci KiK w Polsce. – „Właśnie dlatego wprowadziliśmy zmiany, dzięki którym jako dyskont możemy stworzyć naszym klientom możliwość dogodniejszych i przyjemniejszych zakupów”.

W nowocześnie zaaranżowanym sklepie KiK klienci znajdą odzież damską, męską, dziecięcą i niemowlęcą, przygotowaną na każdą porę roku oraz tekstylia domowe, akcesoria ogrodowe, kosmetyki i biżuterię. Na atrakcyjność oferty wpływają niskie ceny, które oferują swoim klientom właściciele sieci. „Zależy nam na popularyzowaniu idei, że satysfakcjonujące zakupy dla całej rodziny nie muszą być drogie. Realizujemy nowoczesną wizję dyskontu, który oferuje modną odzież i tekstylia, gwarantując jednocześnie wysoką jakość i niskie ceny. Taka relacja to kluczowy aspekt w przypadku dyskontów, dlatego chcemy zapewnić naszym klientom możliwość dokonywania zakupów w myśl filozofii „kupuj z głową, w miłej atmosferze, w dobrej cenie” – zapewnia Mariusz Kulik.

Nowo otwarty sklep KiK w Brodnicy zaprasza 7 dni w tygodniu – od poniedziałku do soboty w godzinach 9 – 21 oraz w niedziele w godzinach 9 – 19.

KiK Textil Sp. z o.o.
ul. Modrzewskiego 15/17
50-156 Wrocław
Telefon: + 48 (0) 71 377 44 00
Faks: + 48(0) 71 377 44 01
E-Mail: info.pl@kik-textilien.com
www.kik-textilien.com

KiK Textil Sp. z o.o. to jedna z wiodących sieci detalicznych na rynku europejskim. Pierwszy sklep pod szyldem KiK otwarto w 1994 roku w Düsseldorfie. Od tego czasu sieć sukcesywnie się rozrasta rozwijając działalność w kolejnych krajach. Obecnie marka KiK jest w właścicielem ponad 3 200 sklepów na terenie: Niemiec, Austrii, Holandii, Czech, Słowacji, Słowenii, Węgier, Chorwacji i Polski.
KiK Textil Sp. z o.o. oferuje bogaty asortyment, obejmujący wysokiej jakości odzież, biżuterię, dodatki, zabawki oraz tekstylia domowe. Swoją ofertę firma kieruje do osób ceniących modne i markowe produkty w atrakcyjnej cenie.

GutPR