Gospodarka » Żywność

Słoneczna Italia na Twoim talerzu z Muszelką „A’la italiana” Czanieckich Makaronów

Słoneczna Italia na Twoim talerzu z Muszelką „A’la italiana”  Czanieckich Makaronów
Zobacz więcej zdjęć »
Makaron Muszelka w języku włoskim nosi uroczą nazwę chiocciole (czyt. kiocziole), przypominającą o wakacjach spędzonych na piaszczystych plażach, delektowaniu się smakami i aromatem włoskiej kuchni.

Teraz, dzięki Muszelce - nowości z oferty firmy Czanieckie Makarony, możemy przenieść garść miłych skojarzeń na nasze talerze, co z pewnością umili każde spotkanie przy stole.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Muszelka – wspomnienie słonecznych dni - kojarzy nam się z dzieciństwem, beztroską wakacji i nadmorskich wojaży. Dzięki niej przechowujemy wspomnienia z letnich dni, dlatego nadal zbieramy muszelki na plaży, by przywieźć do domu choć część tamtych radosnych chwil, by obdarować bliską osobę. Mówi się, że słychać w nich szum morza…

Muszelka z linii „A’la italiana” – źródło kulinarnej inspiracji

Popularny makaron Muszelka stanowi świetną bazę dla dań obiadowych - wszelkiego rodzaju zup warzywnych, ale również uwielbianych przez dzieci, zup owocowych. Rozmaite zapiekanki makaronowe z ulubionymi dodatkami zyskają na smaku dzięki Muszelce z linii „A’la italiana” Czanieckich Makaronów. Muszelka posłuży też do przygotowania wielu przekąsek w ciągu dnia, jest bowiem doskonała do sałatek. Dobrze smakuje zarówno w towarzystwie słodkich jak i wytrawnych składników, dlatego nieustannie inspiruje do przygotowania codziennych obiadów, ale także jest pomocna przy kulinarnych eksperymentach.

Przygotowanie makaronu Muszelka Czanieckich Makaronów z sosem włoskim jest niezwykle proste, jednak gwarantuje ucztę zmysłów, dzięki bogactwu kolorów na talerzu oraz aromatom ziół oraz oliwy. Wystarczy cebulę, czosnek i boczek podsmażyć na oliwie, dodać pomidory, papryczkę chili, doprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowany makaron Muszelka i udekorować świeżą bazylią lub pietruszką. Szczypta startego parmezanu doda całości ostrego, serowego smaku, a danie z pewnością uraczy nasze podniebienia przypominając słoneczną atmosferę Toskanii.

 

Pole tekstowe:    Dzięki makaronowi Muszelka nigdy nie zabraknie nam pomysłu na obiad.  Fot. Czanieckie MakaronyMakaron na diecie – 100 % semoliny we włoskim wydaniu

Wiele osób dbających o linię niesłusznie unika makaronów. Odpowiednio przygotowany, wysokiej jakości makaron z semoliny nie tylko wzbogaci naszą dietę, ale będzie stanowił bazę dla wielu wybornych dań. Dzięki 100 % zawartości semoliny, czyli mąki z pszenicy durum, makaron Muszelka z oferty firmy Czanieckie Makarony ma niski indeks glikemiczny, co znaczy, że nie powoduje nagłego wzrostu poziomu cukru we krwi, a co za tym idzie, przedłuża uczucie sytości i sprzyja odchudzaniu. Co więcej, nie ulega rozgotowaniu, zachowuje swój kształt i nie rozkleja się, co znacznie wzbogaca walory smakowe i estetyczne przygotowanej potrawy.

Makarony z linii „A’la italiana” Czanieckich Makaronów to doskonała baza dla codziennych obiadów oraz dań na specjalne okazje, ale jednocześnie inspiracja do tworzenia nowych przepisów. Dzięki makaronom z serii „A’la italiana” nawet z pozoru zwyczajny posiłek stanie się okazją do świętowania i delektowania się smakami domowej kuchni.

 

Makaron Muszelka – Czanieckie Makarony

Masa netto: [g] 500

Cena detaliczna: [zł] 4,40

Skład: semolina 100 %, woda

Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 349 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g

 

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

 

___

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GutPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »