Firma » Biznes

Sokołów ponownie nagrodzony

Złote medale POLAGRA FOOD 2017- to kolejne prestiżowe wyróżnienie, jakie Spółka Sokołów otrzymała w tym roku. W tym roku lider branży mięsnej w Polsce zdobył aż pięć Złotych Medali Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Targi żywności POLAGRA FOOD 2017 to dla branży spożywczej zwiastun trendów konsumenckich, kompleksowy przegląd ofert oraz promocja polskiej gospodarki. Eksperci nagrodzili najbardziej innowacyjną i doskonałą pod względem jakości żywność. Szeroka gama oferowanych produktów oraz dbałość o jakość i smak, sprawiają, że Sokołów jest producentem, którego wyroby mogą walczyć o najważniejsze nagrody w niemal każdej kategorii związanej z przetwórstwem mięsnym - podkreśla Mieczysław Walkowiak, wiceprezes Zarządu ds. Handlu i Marketingu.

Nagrodzone zostały:
• linia produktowa Kabanosy Międzynarodowe, w skład której wchodzą: Kabanosy francuskie, Kabanosy włoskie, Kabanosy amerykańskie, Kabanosy węgierskie, Kabanosy tureckie, Kabanosy argentyńskie oraz Kabanosy polskie. Została ona stworzona bez dodatku fosforanów i sztucznych barwników, z myślą o najbardziej wymagających konsumentach.
• linia produktowa Naturrino Wędzone, czyli Szynkę Wędzoną Naturrino, Schab Wędzony Natturrino oraz Boczek Wędzony Naturrino. Produkty z zielonym listkiem NATURRINO inspirowane naturą, charakteryzują się delikatnym smakiem, podkreślonym dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw oraz brakiem konserwantów, fosforanów czy glutaminianu sodu.
• Golonka wieprzowa ze skórą gotowana - krucha i soczysta, delikatna w smaku.
• Piersiówka Sokołowska z linii „Drób Premium". Przygotowana z najwyższej jakości kurczaka, bogatego w białko, a dzięki naturalnym przyprawom wyróżnia się delikatesowym smakiem i łagodnym aromatem.

• Beef Jerky - przekąska mięsna ze specjalnie wyselekcjonowanej wołowiny, przeznaczona dla osób aktywnych ze względu na wysoką zawartość białka i niską tłuszczu.

Produkty Sokołowa cieszą się uznaniem i zaufaniem konsumentów, zdobywając wyróżnienia na najbardziej prestiżowych konkursach w Polsce.

milkas