Technologie » Telekomunikacja

Sprint po wideokonferencje od VCC Systems

VCC Systems - dostawca zaawansowanych rozwiązań wideokonferencyjnych - podpisał umowę partnerską z firmą Sprint Sp. z o.o., wiodącym integratorem systemów teleinformatycznych w Polsce.

Dzięki podjętej współpracy, Sprint zaoferuje swoim klientom zaawansowane rozwiązania programowe i sprzętowe do organizacji wideokonferencji, które dostarczy i obejmie gwarancją VCC Systems.

W ofercie Sprint znajdą się dystrybuowane przez VCC Systems rozwiązania Emblaze-VCON. Firma ta jest jednym ze światowych liderów w rozwoju i wdrażaniu rozwiązań, które umożliwiają  prowadzenie zaawansowanych wideokonferencji, a także służą do tworzenia infrastruktury sieciowej i systemu zarządzania wideokonferencjami. Produkty Emblaze-VCON umożliwiają przekaz obrazu i dźwięku High Definition, prowadzenie konferencji wielopunktowych, współdzielenie danych, nagrywanie i streaming. Rozwiązania Emblaze VCON wyróżnia także cena, która z reguły jest niższa - przy tej samej lub nawet większej funkcjonalności - niż konkurencyjnych produktów. Na świecie z produktów Emblaze-VCON korzysta blisko tysiąc firm, w tym m.in. producenci samochodów Renault (na całym świecie) i BMW (w Niemczech, Japonii i Malezji), armia francuska, Agencja Bezpieczeństwa Narodowego w Meksyku, jednostki administracji publicznej w USA.Umowa partnerska z firmą Sprint to pierwszy etap budowania sieci partnerskiej VCC Systems. Swoją ofertę współpracy VCC Systems kieruje do integratorów i spółek informatycznych, które są zainteresowane sprzedażą i wdrażaniem zaawansowanych rozwiązań wideokonferencyjnych. Do wyboru firmy mają produkty Emblaze-VCON, a także system V2C - najbardziej rozbudowany na rynku program do komunikacji wideo i współdzielenia dokumentów podczas wideokonferencji, z którego można korzystać za pomocą dowolnego komputera PC. VCC Systems zapewnia swoim partnerom pełne wsparcie techniczne i serwisowe dla dostarczonych rozwiązań, a także wsparcie promocyjne. "Rozwiązania wideokonferencyjne mają olbrzymi potencjał, zwłaszcza  w czasach spowolnienia gospodarczego. Jak wynika z raportu przedstawionego niedawno przez Hewlett-Packard, 38% firm przebadanych przez HP uważa kryzys za okazję do restrukturyzacji swojego środowiska technicznego z myślą o przyszłym rozwoju. Szczególnie teraz przedsiębiorcy będą doceniać rozwiązania  technologiczne, które pozwolą zwiększyć wydajność i rentowność firmy, wyjść z recesji szybciej niż konkurencja i zyskać nad nią przewagę. Wideokonferencje doskonale wpasowują się w te potrzeby. Uzupełniając swoją ofertę o rozwiązania wideokonferencyjne VCC Systems właśnie teraz, integratorzy mogą więc wiele zyskać" - przekonuje Dariusz Latecki, Dyrektor Generalny VCC Systems.

Dodatkowe informacje o firmach

Sprint Sp. z o.o. jest wiodącym integratorem systemów teleinformatycznych w kraju, działającym od 1988 roku. Sprint zapewnia kompleksowy wachlarz rozwiązań z zakresu telekomunikacji klasy operatorskiej, projektowania sieci telekomunikacyjnych i teleinformatycznych, budowy oraz utrzymania infrastruktury telekomunikacyjnej, bezpieczeństwa danych i systemów informatycznych, systemów technicznego zabezpieczenia miejsc i obiektów, inżynierii oprogramowania, rozwiązań własnych, projektów innowacyjnych, usług z zakresu IT&Telecom, komunikacji i mediów oraz techniki biurowej i fiskalnej. Wszystkie firmy, z którymi Sprint współpracuje, mają w swoim portfolio profesjonalne i bezpieczne rozwiązania dostępowe dla sieci IP i wysoko zintegrowane systemy telekomunikacyjne umożliwiające wykorzystanie technologii VoIP. Wieloletnie doświadczenie, wykwalifikowana kadra i rozbudowane zaplecze techniczne, pozwoliły firmie wypracować profil oferty w pełni odpowiadający potrzebom rynku. Do jej atutów należą m.in: łączenie kompetencji telekomunikacyjnych z informatycznymi, wieloletnie doświadczenie zdobyte w prowadzonych projektach o zasięgu krajowym, stabilne zaplecze ekonomiczne oraz obszerna lista referencyjna. Więcej informacji o firmie Sprint jest dostępne pod adresem: www.sprint.pl

VCC Systems jest dostawcą zaawansowanych rozwiązań wideokonferencyjnych. Firma jest wyłącznym dystrybutorem systemu V2C do prowadzenia konferencji online przez dowolny komputer PC. VCC Systems jest także wyłącznym dystrybutorem w Polsce rozwiązań Emblaze-VCON, globalnego lidera w obszarze zaawansowanych systemów wideokonferencyjnych. Oferta VCC Systems obejmuje również rozwiązania innych dostawców, które są dobierane w zależności od środowiska teleinformatycznego i potrzeb konkretnego klienta. Więcej informacji na temat VCC Systems jest dostępne pod adresem: http://www.vccsystems.pl.

PRS