Firma » Biznes

Sukces baramundi Software AG w okresie 2018/19

W minionym roku obrotowym firma z siedzibą w Augsburgu odnotowała znaczący wzrost sprzedaży i liczby klientów oraz wprowadziła szereg udoskonaleń w oferowanych produktach – a także uhonorowana została wieloma nagrodami.

Augsburg/Warszawa, 6 czerwca 2019 r. – Okres 2018/19 był dla firmy baramundi software AG pasmem sukcesów. Wśród najważniejszych wydarzeń minionego roku obrotowego znalazło się pozyskanie 530 nowych klientów, zajęcie – po raz siódmy – czołowego miejsca w konkursie „Great Place to Work”, wyróżniającego miejsca pracy przyjazne pracownikom, a także zdobycie innych nagród. Należą do nich m.in. status „Accelerator” w badaniu Crisp Research, Reader’s Choice Award magazynu „IP-Insider” i znak „Trusted Solutions 2019” – wyróżnienie dla firm, cieszących się zaufaniem klientów, przyznawane przez magazyn Computer Bild.

Na podstawie bilansu za rok obrotowy 2018/19 można stwierdzić, że był to rok pełen sukcesów dla baramundi software AG. Podobnie jak w latach poprzednich, udało się osiągnąć, a nawet przekroczyć założony próg, a sprzedaż wzrosła o 20%. W samym tylko roku obrotowym 2018/19 pozyskano prawie 530 nowych klientów, dzięki czemu łączna liczba użytkowników baramundi Management Suite na całym świecie przekroczyła 3000. Wzrost wewnętrzny był równie imponujący: Augsburski producent oprogramowania zatrudnił 44 nowych pracowników – tym samym w baramundi Software AG pracuje już ponad 200 osób.

Dalszy rozwój systemu ujednoliconego zarządzania punktami końcowymi autorstwa baramundi

W maju i listopadzie zostały wprowadzone na rynek nowe wersje baramundi Management Suite. Jednym z najważniejszych wydarzeń roku było wprowadzenie nowego modułu zarządzania licencjami, przeznaczonego do zarządzania oprogramowaniem (SAM). Dodatkowo, gruntownie zmodyfikowano panel samoobsługi (kiosk) baramundi Management Suite. Podczas jego reorganizacji uwzględniono przede wszystkim sugestie zgłaszane przez użytkowników oprogramowania baramundi.

Wysokie notowania baramundi

W ubiegłym roku produkty spółki baramundi software AG uzyskały wiele nagród: w analizie „Crisp Vendor Universe Workplace & Mobility 2018/2019”, przeprowadzonej przez Crisp Research, spółka baramundi otrzymała najwyższy tytuł „Accelerator”, czyli firmy dynamicznie rozwijającej się. Firma zdobyła też nagrodę „Champion” w rankingu „Professional User Rating: Security Solutions 2019 (PUR-S)”, przeprowadzonym przez Techconsult; wyróżnione zostały także rozwiązania do administracji urządzeń mobilnych (Enterprise Mobility) i zarządzania słabymi punktami (Vulnerability Management). baramundi zdobyło srebrną nagrodę Reader’s Choice w kategorii Enterprise Mobility w rankingu przeprowadzonym przez magazyn IP-Insider. Polski magazyn IT-Professional nagrodził „baramundi Management Suite” mianem produktu roku 2018. Amerykański magazyn branżowy Silicon Review umieścił baramundi Software AG wśród 50 najbardziej podziwianych firm roku 2019. Ponadto, firma baramundi po raz kolejny zyskała status złotego partnera Microsoft.

Spółka baramundi została również wyróżniona jako pracodawca roku. W rankingu „Najlepsi Pracodawcy w Niemczech 2019” organizowanym przez „Great Place to Work”, producent oprogramowania z siedzibą w Augsburgu po raz siódmy znalazł się w pierwszej setce najlepszych pracodawców. Ponadto, spółka otrzymała nagrodę „Top Employer for SMEs 2019” magazynu Focus Business Magazine, czyli wyróżnienie dla pracodawców z grupy małych i średnich przedsiębiorstw.

Ze względu na zapewnienie bezpieczeństwa internetowego i teleinformatycznego, spółka baramundi została również wyróżniona nagrodą „Trust Champion” w rankingu „Trusted Solutions 2019”, czyli rozwiązań cieszących się zaufaniem użytkowników, prowadzonym przez magazyn Computer Bild oraz instytut Statista, zajmujący się badaniami rynku.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z sukcesów odniesionych w minionym roku. Zawdzięczamy je przede wszystkim naszym zaangażowanym pracownikom, znakomitemu produktowi i wybitnym partnerom. Jesteśmy dumni, że naszym obecnym klientom możemy zaoferować jeszcze lepsze rozwiązania, dzięki nowym wersjom baramundi Management Suite, jak również przekonać do naszych usług wielu nowych klientów – powiedział Uwe Beikirch, Dyrektor Generalny baramundi software AG.

baramundi Software AG