Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
Surimi BEZGLUTENOWE z krewetkami od PESCANOVA - owoce morza na zdrową dietę
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Smak od pokoleń i zdrowie na talerzu
Smak surmi był opracowywany przez stulecia na terenach całej Azji, dlatego często możemy się spotkać z różnym wersjami tego dania. W Japonii surimi powstało by urozmaicić dotychczasowe dania z owoców morza, a do jego produkcji wykorzystywano gatunki białych ryb, które do tej pory nie były używane w kuchni japońskiej. Obecnie 2-3 miliony ton ryb z całego świata są przetwarzane na surimi, które cieszy się powodzeniem na wszystkich kontynentach. W nowym produkcie firmy PESCANOVA surimi w połączeniu z pysznymi krewetkami, stworzy smaczny i zdrowy duet w naszej kuchni.
Zalety owoców morza już dawno docenili lekarze. Krewetki są doskonałym źródłem białka odpowiedzialnego za produkcję czerwonych krwinek oraz witaminy B3, dzięki której zadbamy o pracę układu nerwowego, a także uregulujemy metabolizm. Doprawione czosnkiem, cebulą i oliwą krewetki, pomogą nam obniżyć cholesterol, a przy tym staną się fantastyczną propozycją na zachwycającą kolację.
Propozycja dla każdego
Zarówno w przypadku krewetek, jak i surimi przede wszystkim doceniamy ich delikatny smak – jeśli nie przepadamy za intensywnym zapachem ryb mogą nam przypaść do gustu właśnie te owoce morza. Ich neutralny aromat i ciekawa kompozycja na pewno zaskoczą domowników, również tych, którzy na co dzień preferują raczej tradycyjne smaki od – ciągle egzotycznych w polskiej kuchni – owoców morza. Wprowadzany produkt to imitacja znanego w kuchni śródziemnomorskiej, dania określanego jako „baby eel”, czyli węgorz szklisty. Zarówno w smaku jak i wyglądzie do złudzenia przypomina właśnie narybek węgorza. Dodatek krewetek sprawia, że danie jest naprawdę oryginalne w smaku i sycące.
Unikalne połączenie bezglutenowego surimi z dodatkiem pysznych krewetek może nas zainspirować do przyrządzenia wielu zaskakujących potraw. Warto dać się ponieść fantazji. Azjatycka sałatka, dodatek do tortilli, danie z ryżem, a może pyszna zupa? Kompozycja bezglutenowego surmii z krewetkami firmy PESCANOVA pozwoli nam przygotować wiele pysznych dań, którymi zaskoczymy gości. To wspaniała propozycja zarówno na pyszny obiad, przekąskę na przyjęcie czy wyjątkowy dodatek do grilla z przyjaciółmi. W związku z rosnącą popularnością owoców morza, na stronie www.pescanova.pl możemy znaleźć wiele ciekawych, inspirujących przepisów na dania z surimi i krewetkami, które oczarują każdego.
Lekkie rozwiązanie dla fanów zdrowej diety
Surimi i krewetki są niskokaloryczne, dlatego sprawdzą się jako składnik dietetycznych posiłków. Jeśli się odchudzamy, zmagamy z nadwagą lub po prostu dbamy o linię, możemy śmiało wprowadzić nowe bezglutenowe surimi z krewetkami od PESCANOVA do swojego menu. Warto stworzyć z nich lekkie, świeże dania, które urozmaicą monotonne diety. Głównym składnikiem surimi jest mięso białych ryb, a to niskotłuszczowy, delikatny w smaku składnik, który będzie idealnym uzupełnieniem wartościowego menu. Z uwagi na zawartość mięsa rybiego, zawierają korzystne dla człowieka kwasy omega3, witaminę B12 i selen, które pomogą nam zadbać o kondycję i zdrowie najbliższych.
Mieszanka surimi i krewetek jest odpowiedzią na zmagania z naszą dietą bezglutenową. Produkt firmy PESCANOVA odpowiada na standardy chorych na celiakię i pomaga nam urozmaicić menu o nowe posiłki. W Polsce często do produkcji surimi wykorzystuje się mąkę pszenną. Jeśli zmagamy się z nietolerancją na gluten, możemy być spokojni o skład produktów marki PESCANOVA. Mieszanka surimi i krewetek nie zawiera substancji, które mogłyby nam zaszkodzić. To zdrowa i smaczna propozycja dla smakoszy owoców morza, jak i wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z tą kuchnią.
Składniki: Smażone Angurinas z krewetkami oraz paluszkami surimi
1 opakowanie Angurinas BEZGLUTENOWE z krewetkami 200 g PESCANOVA
1 opakowanie Paluszków surimi 250g PESCANOVA
1 ostra papryczka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 drobno pokrojone ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprzu do smaku.
Paluszki surimi rozmrażamy w temperaturze pokojowej, zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, następnie rozdrabniamy nożem na niewielkie kawałki i odstawiamy. W ten sam sposób rozmrażamy Angurinas, ale ich nie rozdrabniamy.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżkami oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojoną papryczkę i czosnek. Gdy czosnek nabierze złotawego koloru dorzucamy rozdrobnione paluszki surimi oraz Angurinas, mieszamy dokładnie razem i smażymy przez ok. 1-2 minuty, dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy wszystko razem. Dodajemy sól i pieprz wedle uznania.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)