Technologie » Internet

Swiadomemacierzynstwo.com – serwis dla świadomych mam i ginekologów

Świadomemacierzynstwo.com to nowy serwis edukacyjno – informacyjny dla kobiet, które świadomie podchodzą do macierzyństwa i szukają rzetelnych informacji jak przygotować się do zajścia w ciążę.

Portal zawiera bazę godnych polecenia ginekologów, którzy przystąpili do programu „Świadome Macierzyństwo –Zdrowe Narodziny”.

Serwis internetowy www.swiadomemacierzynstwo.com jest odpowiedzią na trend dojrzałego macierzyństwa wśród Polek. W trosce o zdrowie swoje i dziecka, jeszcze przez zajściem w ciążę, kobiety chcą wiedzieć, jak najlepiej przygotować się do nowej roli – matki. Istotnym elementem świadomego macierzyństwa jest obecność i wsparcie kompetentnego i wiarygodnego lekarza ginekologa, który będzie towarzyszyć kobiecie przez 9 miesięcy ciąży. Z myślą o przyszłych mamach powstała baza zaufanych i godnych polecenia ginekologów, którzy przystąpili do programu „Świadome Macierzyństwo –Zdrowe Narodziny”, promującego zdrowie przyszłej mamy i jej dziecka. Uczestnicy programu w szczególny sposób dbają o właściwe przygotowanie się pacjentek do poczęcia dziecka i zwracają uwagę na  profilaktykę wad cewy nerwowej. Specjalna sekcja na stronie programu adresowana dla lekarzy umożliwia ginekologom z całej Polski dołączenie do prestiżowego grona ekspertów świadomego macierzyństwa.

Ważne jest, aby sobie uzmysłowić, że świadome macierzyństwo nie zaczyna się w momencie poczęcia. O planach macierzyńskich warto porozmawiać z zaufanym ginekologiem już na sześć miesięcy przed planowanym zajściem w ciążę. Wtedy lekarz dokładnie skontroluje stan zdrowia pacjentki i pokieruje jej przygotowaniami do ciąży – uważa dr n. med. Grzegorz Południewski, prezes Towarzystwa Rozwoju Rodziny Portal www.swiadomemacierzynstwo.com może okazać się pomocnym narzędziem w poszukiwaniu kompetentnego ginekologa.

Na stronie www.swiadomemacierzynstwo.com dużo uwagi poświęcono przygotowaniom do ciąży: trosce o zdrową dietę, kontroli stanu zdrowia, przyjmowaniu witamin i zmiany stylu życia. Przyszłe mamy nie zawsze zdają sobie sprawę z wpływu wielu niebezpiecznych czynników  jakie wpływają na rozwijające się w ich łonie dziecko. Portal zwiera niezbędne informacje m.in. o tym jak dbać o siebie w trakcie 9 miesięcy, jaką stosować dietę, kiedy rozpocząć zażywanie kwasu foliowego. Ponadto przyszłe mamy mają do dyspozycji kalendarz dni płodnych, który pozwoli na obliczenie czasu najbardziej sprzyjającego poczęciu oraz kalendarz ciąży. Przedstawienie ciąży tydzień po tygodniu będzie z pewnością pomocne zwłaszcza dla kobiet, które po raz pierwszy spodziewają się dziecka. Aplikacja zawiera opis rozwoju dziecka, wskazówki, jakie badania należy wykonać w danym okresie, jak łagodzić ciążowe dolegliwości.

Wierzę, że ze względu na łatwość i szybkość wyszukania niezbędnych informacji nowa strona przypadnie do gustu internautkom, które przygotowują się do tego pięknego okresu w życiu każdej kobiety, jakim jest ciąża. Dzięki bazie danych ginekologów odnajdą kompetentnego lekarza, który zadba o zdrowie mamy i dziecka - mówi Magdalena Bober z firmy Gedeon Richter Marketing Polska Sp. z o.o., która jest inicjatorem programu „Świadome Macierzyństwo – Zdrowe Narodziny” .

Wizualizację i funkcjonalność strony www.swiadomemacierzynstwo.com przygotowała firma Artflash Interactive.

Partnerem strony www.swiadomemacierzynstwo.com jest Gedeon Richter Marketing Polska Sp. z o.o. – patron Świadomego Rodzicielstwa.

Izabela Ozaist