Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko
Świąteczny Festiwal Czekolady i Słodkości w centrum handlowym Reduta!
Festiwal Czekolady i Słodkości to projekt, który powstał z miłości do czekolady, aby w unikalny sposób promować polskie manufaktury oraz krzewić kulturę jedzenia czekolady. Wydarzenie organizowane jest w różnych miastach przez większość roku, dzięki czemu lokalna społeczność może nie tylko rozkoszować się czekoladą, ale też degustować słodycze z różnych regionów Polski i zakątków świata. Tym razem Festiwal Czekolady i Słodkości zawita do warszawskiego centrum handlowego Reduta przy al. Jerozolimskich 148 w Warszawie. Przez dwa dni zarówno klienci galerii, jak i mieszkańcy będą mogli bezpłatnie wziąć udział w czekoladowym wydarzeniu w specjalnej, świątecznej odsłonie.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Od czwartku do soboty (7-9 grudnia) przed odwiedzającymi zaprezentują się czekoladowi producenci z całego kraju, a także najlepsi rzemieślnicy z różnorodną ofertą, którzy wystawią się w Strefie Manufaktury Czekolady i Słodyczy, Strefie Lodów Kraftowych, Strefie Polskich Palarni Kawy. To świetna okazja do spędzenia czasu w świątecznej atmosferze i skosztowania ulubionych słodyczy w kraftowej odsłonie. Polscy producenci nie tylko chętnie opowiedzą o powstaniu wyjątkowych wyrobów, ale także podpowiedzą, które z nich najlepiej sprawdzą się w roli gwiazdkowych prezentów.
Swoje oferty zaprezentują wytwórcy ręcznie wyrabianej czekolady oraz słodyczy z całej Polski, wśród nich: Owocówka – Świeże owoce w czekoladzie, Gang Czekoladożerców, Manufaktura u Dziwisza, Owoce w Czekoladzie, Świat Czekolady Roberta Dybalskiego, Pelczar Chocolatier, , Słodki Grek – Prosto z Grecji, Karmello, Angelina Chocolate, Dzika Czekolada, Zotter, Narzędzia z Czekolady, Manufaktura Lizaków, Słodycze Tureckie, Straż Lodowa, cukiernia Grzybki, Delisis, Lody z Natury, Magia Karmelu, Szwajcarskie składy Czekolady i wiele innych. Będzie można również skosztować wielu innych smakołyków i podziwiać kunszt rzemieślniczy.
Stoiska wystawców dostępne będą przez 3 dni, w czwartek (7.12), piątek (8.12) oraz w sobotę (9.12) w godzinach od 11.00 do 20.00. Poza częścią wystawowo-degustacyjną nie zabraknie też słodkich akcentów dla najmłodszych!
W ciągu trzech dni Festiwalu w każde popołudnie organizatorzy zapraszają dzieci na wyjątkowo smakowite warsztaty czekoladowe. W programie: wspólne robienie lizaków z czekolady, tworzenie własnych słodkich tabliczek, przygotowanie słodkich kwiatów z papieru jadalnego, robienie swoich tabliczek z Gangiem Czekoladożerców oraz przygotowanie czekoladowych pralin i figurek z masy cukrowej.
Więcej informacji dla chętnych na stronie galerii. Na niektóre warsztaty będą obowiązywać wcześniejsze zapisy.
Nadesłał:
KatarzynaD.
|
Komentarze (0)