Gospodarka » Żywność
Świderek z oferty Czanieckich Makaronów - pozytywny zakręt na wiosnę
Zobacz więcej zdjęć » |
Świderek z linii "A'la italiana" to nowość z oferty Czanieckich Makaronów, która idealnie nadaje się do różnorodnych kombinacji z sosami czy warzywami. Dzięki naturalnym składnikom oraz pięknemu złocistemu kolorowi wyróżnia się spośród innych makaronów i potrafi nieźle zakręcić w głowie na wiosnę.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Viva la pasta! Viva Świderek!
Świderki z oferty Czanieckich Makaronów mają wielu wielbicieli, ze względu na ich niepowtarzalny smak i zdrowe właściwości, a także skręcony kształt. Każdy składnik kuchenny chce się wkręcić
w kompozycje ze Świderkami. Szpinak owinie się dookoła i na pewno nie będzie chciał się już odczepić, a sosy z kolei otulą go dokładnie. Czym zyskały sobie taką popularność? Świderki z oferty Czanieckich Makaronów zrobione są w 100% z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki powstałej z pszenicy durum. To właśnie zawartość semoliny w Świderkach nadaje im żółtą przezroczystą barwę, co więcej nie dopuszcza do rozgotowania i sklejania się. Po ugotowaniu Świderki zachowują swoją sprężystość i zwartą strukturę. Do produkcji Czanieckich Makaronów nie używa się jaj, więc nowy Czaniecki Makaron Świderek jest idealny do spożywania przez osoby uczulone na białko kurze.
Wkręć się w Czanieckie Świderki!
Makaron staje się coraz bardziej popularnym składnikiem domowych, polskich obiadów. Świderek z oferty Czanieckich Makaronów to produkt, który można podawać na tysiące sposobów: na słodko, z zawiesistymi sosami, ze szpinakiem i czosnkiem, z cukinią i papryką. O ile przepisy ze szpinakiem i sosami są znane, to makaron z cukinią i papryką niekoniecznie. Przygotowanie tej potrawy jest wyjątkowo proste, wystarczy posiekać drobno paprykę, cukinię i cebulę, a następnie wymieszać z oliwą. Świeże zioła również posiekać i przyprawić do smaku. Całość wymieszać tak, aby powstała konsystencja sosu. Czaniecki Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Po odsączeniu, dobrze wymieszać z sosem warzywnym i udekorować bazylią. Dla miłośników bardziej sytych dań, całość można posypać kawałkami fety. To tylko jedna z wielu propozycji przyrządzania Świderka z oferty Czanieckich Makaronów. Dowolność łączenia najróżniejszych składników pozwoli rozwinąć naszą kulinarną wyobraźnię.
Wybierając makarony szukamy tych idealnych do przyrządzenia konkretnych potraw, albo tych wyprodukowanych
z naturalnych składników. Stawiamy przed produktami spożywczymi coraz wyższe wymagania. Kompozycje obiadowe czy sałatkowe ze Świderkiem z oferty Czanieckich Makaronów spełniają powyższe kryteria i zadowolą swoim smakiem najbardziej wymagające podniebienia.
Makaron Świderek – Czanieckie Makarony
Masa netto: [g] 500
Cena detaliczna: [zł] 5,41
Skład: semolina 100 %, woda
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 349 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g
CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
___
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)