Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

System Portrait NeoGen® – głęboka regeneracja skóry dzięki rewolucyjnej technologii plazmy azotowej

Portrait NeoGen® jest nowym urządzeniem w portfolio firmy OPTOPOL Handlowy Sp. z o.o., dystrybutora specjalistycznego sprzętu zabiegowego i diagnostycznego dla gabinetów i klinik medycyny estetycznej.

Nowoczesny system przeznaczony jest to głębokiej regeneracji skóry, która osiągana jest dzięki zaawansowanej technologii plazmy azotowej.

Portrait NeoGen® za pomocą techniki plazmowej emituje energię, która dociera w głąb skóry pacjenta w seriach impulsów. Pod wpływem działania energii w obszarze zabiegowym pod warstwą naskórka rozpoczyna się proces tworzenia nowej warstwy skóry, co skutkuje jego złuszczaniem w ciągu kolejnego tygodnia po zabiegu. W wyniku naturalnego peelingu zostaje odsłonięta nowo uformowana warstwa skórna o znacznie spłyconych zmarszczkach i bliznach, pozbawiona plam pigmentacyjnych czy fotouszkodzeń. Dodatkowo, ciepło emitowane wraz z energią plazmową pobudza tworzenie się nowego kolagenu i elastyny, co wpływa na poprawę jędrności skóry.

Plazmowa technologia regeneracji skóry osiągana za pomocą systemu Portrait NeoGen® ma bardzo szeroki zakres zastosowań: od wyrównywania kolorytu skóry i poprawy jej tekstury i elastyczności, przez usuwanie łagodnych zmian pigmentacyjnych, blizn potrądzikowych, zmarszczek i głębokich bruzd aż po leczenie brodawek starczych, rogowacenia starczego i łojotokowego i skuteczne zabiegi na górne i dolne powieki. Ważną cechą systemu Portrait NeoGen® jest to, iż technologia ta może być łączona z innymi zabiegami, co znacznie poszerza zakres jej stosowania.

Niezależnie od rodzaju wykonanego zabiegu, poprawa stanu skóry pacjenta następuje stopniowo i może się pogłębiać nawet przez kolejny rok. Warto podkreślić, że energia plazmowa, na której opiera się działanie systemu Portrait NeoGen® nie powoduje – w przeciwieństwie do laserów ablacyjnych i frakcyjnych - uszkodzenia komórek, a jedynie ich termiczną modyfikację, co przyczynia się do lepszej ochrony skóry pacjenta i szybkiego gojenia.

Profesjonaliści z pewnością docenią unikalny profil termiczny systemu Portrait NeoGen®, dzięki któremu urządzenie jest naprawdę wszechstronne, zapewniając możliwość wyboru wysokiej lub niskiej energii w zależności od potrzeb pacjenta, jak również jednolitą jej dystrybucję. System Portrait NeoGen® charakteryzuje także wysoka precyzja, pozwalająca przeprowadzać skuteczne zabiegi w okolicach oczu i ust. Zabiegi z wykorzystaniem urządzenia dają długotrwałe rezultaty, ponieważ intensywna aktywność fibroblastów skutecznie podtrzymuje efekty zabiegu, co potwierdziły liczne badania kliniczne.

Ad rem Public Relations