Rozrywka i wypoczynek » Święta

Szczecin: Mikołajkowy flash mob na półmetku

Śpiewali kolędy, radośnie podskakiwali, maszerowali w zwartym szeregu – słowem: wywoływali uśmiech na twarzach szczecinian. 21 Mikołajów, którzy wczoraj rozweselali przechodniów na ulicach Szczecina, spełniło swoją misję.

Dokładnie w samo południe gromada Mikołajów opuściła Galerię Handlową Turzyn  przy Alei Bohaterów Warszawy. Stamtąd udała się w najbardziej znane miejsca Szczecina. Dwie godziny później byli już pod Bramą Portową.

Orszak wesołych brodaczy wyruszy na spacer również dzisiaj, 2 grudnia (piątek). Podobnie jak dzisiaj będą robili wszystko, by zaskoczyć i rozweselić mieszkańców Szczecina. Dla najmłodszych będą mieli łakocie, dla starszych - dużo pozytywnej energii i zaproszenie na Spotkanie Mikołajów z całego świata, które odbędzie się już w najbliższy weekend (3 i 4 grudnia) w Galerii Handlowej Turzyn. Oprócz znanych nam dobrotliwych staruszków pojawią się tam ich koledzy ze wszystkich stron świata: Stanów Zjednoczonych, Włoch, Holandii i Rosji.

Mieszkańcy, którzy nie spotkali jeszcze wesołego, mikołajkowego orszaku, mogą go wypatrywać również dzisiaj. Na pewno pojawią się w najbardziej znanych stolicy województwa zachodniopomorskiego. Gorąco zapraszamy!

Dodatkowe informacje na http://www.galeria-turzyn.pl/

Galeria Handlowa Turzyn
Szczecińska Galeria Handlowa Turzyn, o powierzchni najmu ponad 27 000 mkw została otwarta w 2001 roku. Na terenie dwupoziomowego centrum mieści się hipermarket Carrefour oraz przestronna galeria handlowa mieszcząca ponad 80 sklepów, restauracji, kawiarni i punktów usługowych. Najwięksi najemcy to RTV Euro AGD, KappAhl, New Yorker i Deichmann. Do dyspozycji klientów dostępny jest również dwu piętrowy kryty parking na 800 samochodów.

redakcja123