Rozrywka » Święta
Tamka 43 wesprze Świąteczny Stół Pajacyka!
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
„Prosty przepis, by nakarmić dzieci”
Ponad 128 tysięcy posiłków i tyle samo uśmiechniętych dziecięcych twarzy – to najbardziej wymierne i najważniejsze wyniki dotychczasowych akcji Świąteczny Stół Pajacyka. Celem inicjatywy, organizowanej w tym roku już po raz jedenasty, jest bowiem pozyskanie funduszy na dożywianie dzieci w Polsce i na świecie. Nic więc dziwnego, że setki restauracji, pubów i kawiarni z całego kraju, przyłącza się co roku, by wspomóc Polską Akcję Humanitarną w tym szczytnym celu. Wśród lokali partnerskich znalazły się liczne lokale gastronomiczne z całej Polski. Już 14 grudnia, każdy z nich przekaże 10% obrotu z całego dnia na rzecz walki z niedożywieniem wśród dzieci. W gronie partnerów tegorocznego Świątecznego Stołu Pajacyka znalazła się także warszawska restauracja Tamka 43. Chęć niesienia pomocy innym i zwrócenia uwagi na problem głodu oraz niedożywienia wśród dzieci, a także poczucie społecznej odpowiedzialności spowodowały, że Tamka 43 już po raz kolejny chętnie przyłączyła się do akcji. Spis wszystkich lokali, które biorą udział w przedsięwzięciu znaleźć można pod adresem www.pah.org.pl. Serdecznie zapraszamy do restauracji Tamka 43 w najbliższy piątek, 14 grudnia – zasiądźmy razem przy Świątecznym Stole Pajacyka i pomóżmy dzieciom!
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
www.tamka43.pl
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)