Rozrywka » Rozrywka
Tamka 43 zaprasza do swojej kawiarni!
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Miejsce spotkań
Restauracja Tamka 43 to jedno z najciekawszych miejsc na gastronomicznej mapie stolicy. Lokal od początku swojego istnienia zasłynął wśród miłośników dobrego smaku z innowacyjnej kuchni, niebanalnego wystroju oraz perfekcyjnej obsługi. Nie od dziś wiadomo, że Tamka 43 to idealne miejsce na biznesowy lunch, romantyczną kolację czy towarzyskie spotkanie w gronie przyjaciół. Piękny entourage do rozmowy stanowi zarówno sala restauracyjna, jak i mieszcząca się na dole lokalu kawiarnia. Wystrój całości utrzymany jest w nowoczesnym, a jednocześnie ciepłym stylu. Minimalistyczne i wyrafinowane wnętrza są idealnym tłem do spotkania z najbliższymi oraz wspólnej degustacji deserów, ciast i aromatycznej kawy. Z poziomu kawiarni można również delektować się pięknym widokiem. Przeszklone ściany budynku otwarte są bowiem na przestrzeń dziedzińca barokowego pałacu Ostrogskich, w którym dziś mieści się Muzeum Fryderyka Chopina.
Kawiarniane nowości
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, oferta kawiarni restauracji Tamka 43 zyskała ostatnio nowe oblicze. W odświeżonym menu znajdziemy m.in. bogaty wybór słodkich pyszności – gorącą czekoladę z dodatkiem bitej śmietany, owocowe tarty oraz włoskie ciasta. Do deseru warto zamówić jedną z doskonałych kaw, w wyborze której pomoże nam profesjonalny barista. To on osobiście dba, by serwowane gościom espresso, macchiato czy latte uwodziło zawsze nieskazitelnym smakiem i aromatem. W ofercie restauracyjnej kawiarni znajdziemy również wysokiej jakości chińskie herbaty, m.in. klasyczną earl grey, herbatę zieloną, białą czy jaśminową. Wśród nowych pozycji w menu znalazły się także pożywne przekąski, a wśród nich kanapka z tuńczykiem, sałatka z marynowanym łososiem, pomidory z mozzarellą, pasztet domowy z konfiturą cebulową oraz wybór serów z suszonymi owocami i orzechami. Jeśli do słonych zakąsek zdecydujemy się zamówić lampkę wina, swoją wiedzą podzieli się z nami wykwalifikowany sommelier. Samodzielny wybór trunku może być nie lada wyzwaniem, bowiem karta zawiera bogatą selekcję win z całego świata. Nowością w kawiarni jest również menu sezonowe. Jego jesienna odsłona kusi rozgrzewającymi trunkami – grzanym piwem i winem z korzennymi dodatkami, a także herbatą ze świeżym imbirem, cytrusami i miodem. Dzięki niezwykle bogatej ofercie kawiarni, każdy znajdzie tu coś wyjątkowego dla siebie. Restauracja Tamka 43 zaprasza na długie jesienne spotkania przy akompaniamencie wyśmienitych propozycji z nowego menu swojej kawiarni!
www.tamka43.pl
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)