Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Taniec poruszy Galerią Krakowską

Salsa, tango, hip hop, modern jazz, funky a nawet capoeira – to tylko kilka stylów tańca, jakie krakowianie będą mieli okazję zobaczyć w najbliższy weekend w Galerii Krakowskiej.

Od piątku 21.01 do niedzieli 23.01 Galeria Krakowska zamieni się w jeden, wielki, taneczny parkiet. Zaprezentuje się 15 najlepszych krakowskich szkół tańca. Dodatkową atrakcją będą występy finalistów programu You Can Dance.

Taniec, już od dłuższego czasu, znalazł się w centrum zainteresowań Polaków. Telewizyjne programy rozrywkowe mocno promują taniec i dzięki temu stał się dla wielu Polaków atrakcyjną formą rozrywki. Jak grzyby po deszczu powstają coraz to nowe szkoły tańca, a chętnych do uczestnictwa w zajęciach nie brakuje.

Podczas tych kilku dni, w Galerii odbędą się prezentacje i warsztaty taneczne 15 krakowskich szkół tańca. Krakowianie będą mogli podziwiać różnorodne style, od klasycznego baletu i tańca towarzyskiego, poprzez gorącą salsę i Latino Dance, wyczynową capoeirę, aż po nowoczesny clip dance.

Gośćmi specjalnymi pokazów tanecznych będą finaliści programu „You can dance. Po prostu tańcz": Paulina Figińska, nazywana Figą, oraz Gabriel Piotrowski. Tancerze wystąpią 22 i 23 stycznia o godzinach : 14.00, 15.30, 17.00, 19.00. Swoimi występami będą zachęcać klientów Galerii do wypróbowania własnych sił w tańcu oraz do uczestnictwa w zajęciach.

Pierwsze pokazy taneczne rozpoczną się w galerii w piątek 21 stycznia od godz.16.00, w sobotę 22 stycznia i niedzielę 23 stycznia impreza rozpocznie się o godzinie 13.00. Dodatkowo w godzinach otwarcia galerii w ciągu tych trzech dni trwania pokazów odbędą się targi tańca z ofertą 12 - stu stanowisk krakowskich szkół tańca na poziomie - 1.

Program imprezy:

Prezentacje krakowskich szkół tańca:

• Black & White Salsa Kraków
  • Elita Dance Center
  • Krambo Dance
  • Modern Dance Center
  • Mundo Capoeira
  • Nova Szkoła Tańca
  • Salsa Sabrosa
  • SEMPRE Taniec &Fitness
  • Shock Mode
  • Studio Tańca i Fitness PASJA