Firma » Biznes

Tele5 HD w INEA.

Tele5 HD  w INEA.
Zgodnie z zapowiedziami nadawcy, telewizja Tele5 rozpoczęła nadawanie swojego programu w wysokiej rozdzielczości. Dostęp do stacji na razie otrzymali abonenci sieci kablowej Inea.

W dniu 5 listopada telewizja kablowa – INEA wprowadza do swoich pakietów kanał Tele5 HD. Jest to pierwszy operator, który zaproponuje swoim klientom kanał Tele5 w wersji HD.

„Aby zapewnić jak najwyższą jakość usługi zdecydowaliśmy się na kontrybucję po IP wykorzystując enkodery MPEG-4. Niezależnie od transmisji satelitarnej kanałów SD wszystkie nasze kanały zarówno SD jak i HD są dostępne w usłudze TVX wprowadzonej przez PLIX – przez to staramy się być jak najbliżej naszych potencjalnych klientów. Chcemy jednocześnie zapewnić im jak najszybszą i bezproblemową możliwość dołączenia naszych kanałów do swojej oferty programowej. Co więcej, obecność w PLIX daje dodatkowe źródło odbioru naszych kanałów w przypadku problemów z odbiorem satelitarnym” – mówi Mateusz Kwiatkowski, Manager ds. Emisji.

INEA jest największym w Wielkopolsce alternatywnym operatorem telekomunikacyjnym, który świadczy usługi dla ponad 150 tys. gospodarstw domowych. Z jej oferty telewizyjnej korzysta ponad 120 tys. abonentów, w tym z telewizji cyfrowej - ponad 90 tys., dzięki czemu jest najbardziej cyfrową siecią kablową w kraju.

drejmer