Gospodarka » Przemysł

Trzy nowe kontrakty na wynajem powierzchni w SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów

SEGRO, wiodący deweloper, właściciel i zarządca nowoczesnych powierzchni magazynowych podpisał nowe, długoterminowe kontrakty w ramach SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów. Firma TP-LINK przeprowadziła ekspansję biurową i magazynową. Nowi lokatorzy obiektu to PCS i Diversey.

Jednym z nowych najemców w kompleksie SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów jest firma Diversey, która stanowi część korporacji Sealed Air. Diversey jest liderem w zakresie dostarczania kompleksowych rozwiązań w zakresie czystości i higieny, zaopatrującym m.in. firmy sprzątające, hotele, jednostki służby zdrowia i restauracje. Na 650 m2 powierzchni kompleksu ma zamiar utworzyć Centrum Szkoleniowe firmy. Przy zawieraniu transakcji pośredniczyła firma doradcza DTZ.

Kolejnym nowym partnerem SEGRO jest PCS, firma świadcząca usługi logistyczne dla przemysłu farmaceutycznego. Dla jej potrzeb konieczne było dostosowanie magazynu o powierzchni 700 m2 do wymagań stawianych przez Główny Inspektorat Farmaceutyczny i Sanepid.

Na poszerzenie współpracy z SEGRO zdecydowała się firma TP-LINK – globalny dostawca produktów sieciowych dla sektorów SOHO i SMB oraz największy dostawca klienckich urządzeń szerokopasmowych i WLAN na świecie. Dostarcza produkty dla dziesiątek milionów klientów w ponad 120 krajach. Na mocy nowej umowy TP-LINK rozszerzyło wynajmowaną powierzchnię o 750 m2 magazynu i ok. 50 m2 biura.

Nowe kontrakty zbiegają się z realizacją II fazy SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów, po zakończeniu której dostępna powierzchnia inwestycji zostanie zwiększona o dodatkowe 46 600 m2. „Bardzo cieszy nas duże zainteresowanie obiektem przejawiające się w postaci aż trzech nowych podpisanych umów, szczególnie w kontekście rozbudowy obiektu. Bez wątpienia przyczynia się do tego niezmiernie korzystne położenie kompleksu SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów, posiadającego bezpośredni dostęp do autostrady A2, a jednocześnie położonego tak blisko Warszawy. Sądzę, że istotne znaczenie ma także bogate doświadczenie firmy SEGRO w zarządzaniu powierzchniami magazynowymi i produkcyjnymi. Jesteśmy zadowoleni, że firma TP-LINK podjęła decyzję o poszerzeniu obecnej współpracy. Liczymy też na zbudowanie korzystnych relacji z nowymi najemcami – PCS i Diversey.” – mówi Magdalena Szulc, Dyrektor SEGRO na Europę Centralną.

Jednym z największych atutów SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów jest znakomite położenie w bezpośrednim sąsiedztwie autostrady A2 (Warszawa – Poznań – Berlin), w odległości 16 kilometrów od centrum Warszawy. Kompleks, obecnie składający się z czterech wolnostojących budynków, zaoferuje docelowo 83 000 m² powierzchni przeznaczonej na działalność logistyczną oraz lekką produkcję.

Partner of Promotion