Rozrywka i wypoczynek » Sport

Twój Fitness dla klubów Platinium

Specjaliści Twój Fitness Sp. z o.o. przeprowadzili szkolenia dla pracowników krakowskiej sieci klubów Platinium. Warsztaty dla trenerów personalnych oraz pracowników działów sprzedaży przeprowadzili jedni z najlepszych ekspertów w kraju - Dariusz Rycaj, Diana Konopka-Wnuk oraz Piotr Pawłowski.

Kształcący weekend
W dniach 15-16 września, instruktorzy oraz pracownicy recepcji i działów sprzedaży klubów Platinium, zebrali się w Krakowie, by podnieść swoje kwalifikacje. Specjaliści z zakresu treningu personalnego oraz obsługi Klienta, na co dzień pracujący w firmie Twój Fitness Sp. z o.o., przygotowali dla nich bogaty harmonogram szkoleniowy. Ze wszystkimi uczestnikami wydarzenia, podzielili się swoim doświadczeniem z zakresu szeroko pojętej obsługi Klienta – od recepcji, po salę treningową. Przedmiotem dwudniowych warsztatów były m.in. komunikacja wewnętrzna w klubie, komunikacja z Klientem, sprzedaży karnetów oraz innych produktów i usług, metody dostosowania oferty do indywidualnych potrzeb Klienta czy reagowania na sytuacje kryzysowe.

Wyjątkowa kadra
O efektywnej pracy na recepcji oraz w działach prosprzedażowych mówił Piotr Pawłowski, który od lat zajmuje się tworzeniem profesjonalnych struktur pracowniczych w klubach fitness. Bogatą wiedzą z zakresu treningu personalnego podzielili się z uczestnikami szronienia doświadczeni praktycy - Dariusz Rycaj  - ekspert w zakresie profesjonalnych form treningowych, od lat związany z Centralnym Ośrodkiem Medycyny Sportowej oraz Diana Konopka-Wnuk - trener personalny i specjalista form fitness TBC, pilates i treningów dla kobiet, z ponad 20-letnim doświadczeniem w sporcie rekreacyjnym, wyczynowym i zajęciach fitness. Uczestnicy ich szkoleń dowiedzieli się m.in. w jaki sposób dostosować zestaw ćwiczeń od celów stawianych sobie przez Klienta oraz poznali schematy optymalnego treningu personalnego, który zaspokoi potrzeby nawet najbardziej wymagającego Klienta. Zwieńczeniem warsztatów był praktyczny test umiejętności, dzięki któremu prowadzący upewnili się, że instruktorzy przyswoili sobie przekazaną im wiedzę oraz nauczyli się wykorzystać ją w praktyce.

Satysfakcjonująca współpraca
Z ankiet, które przeprowadzono po zakończeniu dwóch dni szkoleniowych wynika, iż 92% słuchaczy oceniło warsztaty dobrze lub bardzo dobrze. Ocena dotyczyła m.in. zgodności tematu szkolenia z oczekiwaniami, możliwości praktycznego wykorzystania przedstawionego materiału,  możliwość zadawania pytań i wyjaśniania wątpliwości, wiedzę i przygotowanie prowadzących. Uczestnicy szkoleń szczególnie docenili praktyczne porady i wskazówki, ciekawe scenki z konsultacji treningowych oraz interesujące przykłady rozmów z klientami.
Platinium Kraków to kolejna sieć klubów, która skorzystała z usług szkoleniowych firmy Twój Fitness Sp. z o.o. W planach kolejne szkolenia. Już dziś zapraszamy do zapoznania się  z ofertą kompleksowych szkoleń.

Informacja na temat szkoleń organizowanych przez Twój Fitness Sp. z o.o.
Szkolenia organizowane przez Twój Fitness Sp. z o.o. przygotowują pracowników wszystkich szczebli do kompleksowej i w pełni profesjonalnej obsługi nawet najbardziej wymagających Klientów. Wieloletnie doświadczenie w branży oraz gruntowna wiedza specjalistów firmy Twój Fitness Sp. z o.o. sprawiają, że szkolenia przez nich prowadzone niejednokrotnie pomagają rozwiązać najczęstsze bolączki już działających lub dopiero powstających klubów fitness. Więcej informacji o ofercie szkoleniowej można znaleźć na oficjalnej stronie internetowej firmy Twój Fitness Sp. z o.o. w zakładce „Akademia Twój Fitness”, bądź pod linkiem www.twojfitness.com/pl/o-akademii.

www.twojfitness.com
www.twojfitness.com/pl/o-akademii

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek-Zielińska, Anna Haliżak, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa,
tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annahalizak@morepr.com

www.twojfitness.com