Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Umowa IMR z Krewelem

1 września 2009 r. IMR advertising by PR podpisała umowę o współpracy z niemiecką firmą farmaceutyczną Krewel Meuselbach GmbH, producentem syropu Hedelix i suplementu diety Regulax.

Z tej okazji do siedziby IMR advertising by PR na warszawskim Żoliborzu przyjechał z Niemiec dr Peter A. Schulz, dyrektor generalny firmy Krewel na Europę Środkową.

Monika Iskandar, dyrektor zarządzająca IMR, podjęła gościa parzoną w tygielku kawą arabską sprowadzaną przez agencję z Libanu.

Roczny kontrakt zobowiązuje IMR do prowadzenia działań narzędziami PR produktowego dla syropu Hedelix. Jednym ze składników Hedeliksu jest bluszcz, a stopień bezpieczeństwa leczenia kaszlu tym syropem określono w badaniach tak wysoko, że lekarze przepisują go również kobietom w ciąży i małym dzieciom.

Na bluszcz, jako roślinę leczniczą, uwagę zwrócił już Hipokrates. Nowoczesna medycyna wykorzystuje rozkurczowe działanie bluszczu szczególnie w preparatach leczących zapalenie oskrzeli. Wyciągi z tej rośliny są również składnikami produktów modelujących sylwetkę i wspomagających usuwanie cellulitu.

Drugim lekiem dostępnym bez recepty powierzonym opiece promocyjnej IMR jest Regulax – pastylki do żucia regulujące proces trawienia i przeciwdziałające zaparciom.

Uroczysta inauguracja współpracy z Krewelem nastąpi 9 września podczas konferencji prasowej dla wybranej grupy dziennikarzy w restauracji St. Antonio w Ogrodzie Saskim. Mistrzem ceremonii będzie Tomasz Stockinger, doktor Lubicz z serialu „Klan”.

Początki firmy Krewel Meuselbach sięgają roku 1922, kiedy to dr Ernst Georg Blank wybudował fabrykę farmaceutyczną Krewel Werke GmbH. W 1996 r. doszło do fuzji z jedną z najstarszych firm farmaceutycznych w Niemczech, założoną w 1745 roku Meuselbach Pharma GmbH.

Główna siedziba firmy Krewel Meuselbach mieści się w Eitorf w Nadrenii Północnej Westfalii (tu produkowany jest Hedelix). Natomiast Regulax wytwarzany jest w drugim zakładzie, w Gehren, w Turyngii.

Właścicielką Krewel Meuselbach jest Inge Viefhues, córka doktora Blanka.

IMR advertising by PR