Firma » Finanse

Unowocześniona aplikacja dla firm korzystających z raportów handlowych Coface

Coface, wiodący ubezpieczyciel należności i lider rynku informacji gospodarczej w Europie Środkowej, uruchamia unowocześnioną internetową platformę informacji biznesowych InfoICON. Została ona wzbogacona o szereg nowych rozwiązań i funkcjonalności.

Dzięki aplikacji InfoICON klienci Coface zyskują dostęp do informacji o ponad 43 milionach firm z Europy Zachodniej, Środkowej i Wschodniej.

Aplikacja InfoICON została zmodernizowana i dostosowana do bieżących potrzeb klientów Coface. Główny nacisk przed jej ponownym udostępnieniem został położony na zwiększenie wygody użytkowania, dodanie szczegółowych opisów i poszerzenie oferty produktów. Nowa aplikacja InfoICON to internetowa platforma informacji biznesowych oferująca:

• produkty dostosowane do określonych potrzeb klientów
  • szczegółowy opis produktów
  • łatwy dostęp bez konieczności rejestracji
  • płatności zabezpieczone przez Internet
  • natychmiastowy dostęp do informacji
  • możliwość zamawiania raportów handlowych Coface z całego świata

Informacje dotyczące ponad 43 milionów spółek są dostępne w trybie online i dostosowane do urządzeń mobilnych.

Aktualne informacje handlowe są niezbędne w sprawnym funkcjonowaniu każdej firmy. Dane znajdujące się bazie Coface służą kontroli ryzyka związanego z partnerami handlowymi. Informacje handlowe przekazywane klientom Coface stanowią często podstawę do podejmowania decyzji kredytowych. Unowocześnienie aplikacji ma na celu wsparcie naszych klientów i zwiększenie skuteczności ich działań. Mówiąc w skrócie: InfoICON pomaga oszczędzać czas i pieniądze - powiedziała Katarzyna Kompowska, szefowa Coface na Europę Środkową i Wschodnią.

KONTAKT DLA MEDIÓW:
Anna A. GUZIK - T. +48 22 465 02 22, M. +48 509 467 531 - E. anna.guzik@coface.com

Coface