Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

W Piasecznie powstaje klinika onkologiczna

W centrum Piaseczna, w odległości zaledwie kilku kilometrów od warszawskiego Ursynowa, już wkrótce, jeszcze w tym roku, zostanie otwarta nowoczesna klinika Nord Medica – szpital onkologiczny, wysoce wyspecjalizowany przede wszystkim w kierunku nowotworów piersi i narządów rodnych.
W ramach projektu uruchomiono już specjalistyczną przychodnię, która działa od lipca.

Szpital będzie posiadał blok operacyjny, składający się z dwóch nowoczesnych sal operacyjnych, wyposażonych w inteligentny system zarządzania. Lekarze pracujący w placówce to najwyżej klasy fachowcy z Warszawskiego Centrum Onkologii i innych uznanych klinik różnych specjalizacji. Oprócz operacji onkologicznych, w szpitalu będą też wykonywane m.in. zabiegi laryngologiczne, chirurgii ogólnej i plastycznej. Dzięki światowym standardom leczenia onkologicznego klinika Nord Medica w Piasecznie ma szansę zostać jednym z liderów w tej dziedzinie w Polsce.

Częścią projektu jest również specjalistyczna przychodnia, która działa od lipca br. Oprócz opieki lekarzy specjalistów (także rzadkich specjalizacji) i pierwszego kontaktu, oferuje ona szereg badań diagnostycznych, analitycznych i obrazowych oraz pełne zaplecze zabiegowe. Zespół lekarski liczy obecnie niemal 40 osób. W następnych miesiącach powiększy się o kolejnych specjalistów.

W przychodni działają specjalistyczne poradnie, m.in. onkologiczna, chirurgii onkologicznej, ginekologiczno-onkologiczna, chirurgii plastycznej i rekonstrukcyjnej neurochirurgii, neurologii, torakochirurgii i wiele innych (więcej na stronie www.nordmedica.pl).

- Naszą misją jest zapewnienie pacjentom wysokiej jakości świadczeń zdrowotnych na światowym poziomie oraz poczucia bezpieczeństwa i komfortu. Wysoką jakość zapewnia profesjonalny personel medyczny, który korzystając ze swojej wiedzy oraz z nowocześnie wyposażonych gabinetów i pracowni diagnostycznych pomoże pacjentom w sposób kompleksowy zadbać o zdrowie - mówi Klaudiusz Czerniawski, dyrektor medyczny placówki.

W przychodni Nord Medica można wykonać wszystkie podstawowe badania diagnostyczne krwi i moczu oraz wiele specjalistycznych, w tym badania hormonalne, przeciwciał w wielu kierunkach i markerów nowotworowych, a także panele alergologiczne i badania mikrobiologiczne. Dodatkowym atutem przychodni jest gabinet terapii laserowej, przygotowany z myślą o osobach chcących w szczególny sposób zadbać o piękno i zdrowie.

Nowa przychodnia kieruje swoje usługi nie tylko do mieszkańców Piaseczna, ale także Warszawy, szczególnie tej południowej, w tym Ursynowa, do klientów indywidualnych oraz korporacyjnych, którzy zechcą zapewnić swoim pracownikom profilaktykę i ochronę zdrowia.

iwonamichalowska