Zdrowie » Dziecko
W roli głównej… ORZECHY HELIO!
Zobacz więcej zdjęć » |
Co powiesz na sałatkę z pieczonym burakiem, mozzarellą i… orzechami? To połączenie to idealna kompozycja smaków. Wystarczy, że przygotujesz kilka składników: cytrynę, oliwę z oliwek, mozzarellę, liście rukoli, buraki, sos i orzechy laskowe HELIO Natura.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Na początku upiecz buraka ( można użyć również już gotowych ugotowanych buraków), a po wystudzeniu pokrój go na małe kawałki. Orzechy upraż na patelni, podziel je na mniejsze części. Mozzarellę możesz podzielić na mniejsze kawałki. Połącz składniki z sosem stworzonym na bazie oliwy. Możesz dodać do niego kilka kropel wyciśniętej cytryny. Na talerzu ułóż liście rukoli i umieść na nich wymieszaną sałatkę. Posyp wszystko uprażonymi orzechami – nadadzą potrawie wyjątkowego smaku. Smacznego!
A może szukasz pomysłu, który sprawdzi się jako lunch w pracy? W tym wydaniu idealnie sprawdzi się sałatka z kiełkami i orzechami. Potrzebujesz mieszanki ulubionych kiełków (np. słonecznik, lucerna), pomidory, roszponkę, orzechy włoskie
i laskowe HELIO Natura, oliwę z oliwek i kilka sztuk świeżej rzodkiewki. Do tego przygotuj swój ulubiony, sałatkowy sos na bazie oliwy. Przepis na to danie jest bardzo prosty w przygotowaniu, a może stać się twoim lunchowym hitem. Orzechy upraż na patelni, warzywa pokrój w plastry. Następnie ostudzone już orzechy wymieszaj
z sosem i pozostałymi składnikami. Taki lunch z pewnością doda ci energii do dalszej pracy!
Orzechy HELIO Natura to idealny dodatek do różnych dań. Możesz przygotować z nimi pyszne śniadanie, deser, pełną aromatycznych smaków kolację. Pomysłów jest wiele! Zainspiruj się z HELIO i zostań kulinarnym pasjonatem w swojej własnej kuchni. Powodzenia!
Nadesłał:
syl
|
Komentarze (0)