Gospodarka » Żywność

W sam raz na jeden raz – Makaron Swojski 5 jajeczny od Czanieckich Makaronów w opakowaniu 250 g

W sam raz na jeden raz – Makaron Swojski 5 jajeczny  od Czanieckich Makaronów w opakowaniu 250 g
Firma Czanieckie Makarony wprowadziła do oferty nowe opakowania dla tradycyjnej linii Makaronów Swojskich 5 jajecznych. 250 g makaronu, do wyboru Tasiemka Walcowana, Nitka Walcowana, Niteczka Walcowana, to porcja odpowiednia na danie dla dwóch osób lub makaron do zupy dla czterech.

Już nie musimy martwić się o rozdarte foliowe opakowanie, z którego makaron wysypuje się w szafce.
Nowe opakowania makaronu swojskiego 5 jajecznego firmy Czanieckie Makarony pozwalają uniknąć problemu makaronu wysypującego się w szafkach kuchennych. 250 g najlepszej jakości makaronu Swojskiego z dodatkiem semoliny to porcja idealna na posiłek dla dwóch osób. Dzięki temu możemy wykorzystać całość makaronu i uniknąć pozostawienia otwartego opakowania, z którego może się wysypać zawartość.
Gama makaronów z linii Swojskich od Czanieckich Makaronów pozwala na stworzenie wspaniałych posiłków na każdy dzień, zarówno zup, jak i dań głównych. Tasiemka Walcowana świetnie nadaje się do potraw makaronowych z różnego rodzaju sosami. Szczególne doskonale komponuje się z zawiesistymi sosami serowymi lub grzybowymi. Węższa Nitka Walcowana idealnie pasuje do gęstych zup, np. pomidorowej, brokułowej lub dyniowej, ale równie dobrze sprawdza się ugotowany al dente i podane z mięsnym bądź warzywnym sosem. Z kolei Niteczka Walcowana najlepiej sprawdza się w zupach – będzie wybornie smakować w rosole, tradycyjnej zupie warzywnej, jak i owocowej.

Tasiemka Walcowana, Nitka Walcowana oraz Niteczka Walcowana należą do linii Makaronów Swojskich 5 jajecznych i są jednymi z najbardziej znanych produktów marki Czanieckie Makarony. Obecność w składzie semoliny, czyli mąki z pszenicy durum, sprawia, że makaron nie skleja się, trudniej się rozgotowuje, a dodatkowo zapewnia uczucie sytości na dłużej. Zawartość błonnika dodatkowo usprawnia proces trawienia, co jest istotne dla osób dbających o linię.

Makaron Swojski 5 jajeczny Tasiemka Walcowana/ Niteczka walcowana/ Nitka walcowana

Masa netto: [g] 250
Cena detaliczna: [zł] ok. 2,50
Skład: kasza pszenna makaronowa; semolina (kaszka z pszenicy durum); masa jajowa pasteryzowana chłodzona 21,3%; woda; przyprawa kurkuma
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 364 kcal/ 1541 kJ; białko: 13 g; węglowodany: 70 g; cukry: 0,3 g; tłuszcze: 2,9 g; kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g; błonnik: 2,6 g; sód: 40 mg

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
___
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.

GutPR