Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Wakacje dla chorych na niewydolność nerek bez ograniczeń

Dla osób, które zmagają się z chorobami nerek, tryb życia wyznaczają stałe, wielogodzinne zabiegi dializoterapii. Ograniczenia czasowe związane z chorobą, na zawsze przykuwają ich do jednego miejsca, w pobliżu stacji dializ, w której się leczą.

Rozwiązaniem tego problemu są coraz popularniejsze wśród pacjentów dializy wakacyjne. Jest to rozwiązanie nie tylko podczas wakacji spędzanych na terenie kraju, ale także w wybranych stacjach dializ Unii Europejskiej i w innych miejscach na świecie. To za sprawę działającego od kilku lat program „Dializy wakacyjne z Diaverum”, który cieszy się coraz większą popularnością.
W stosunku do lat ubiegłych znacznie zwiększyła się liczba wyjeżdżających na dializy wakacyjne pacjentów z Polski. Według statystyk firmy, najczęściej wybieranym krajem jest Hiszpania. Natomiast z możliwości odbycia dializ w ośrodkach dializoterapii Diaverum w Polsce korzystają przede wszystkim pacjenci z Niemiec, Ukrainy i Francji, ale także z dalszych zakątów globu takich jak Izrael, Kanada czy Japonia.
Firma Diaverum działa od 20 lat, prowadzi ośrodki dializoterapii w 20 krajach i zapewnia dializowanym pacjentom możliwość korzystania ze stacji dializ we wszystkich swoich ośrodkach w Europie, Ameryce Łacińskiej, Australii, Europie Wschodniej i Bliskim Wschodzie.

iwonamichalowska