Rozrywka i wypoczynek » Święta

Wielkie Malowanie Jaj w Arkadach Wrocławskich

Jak pomagać, to kreatywnie. Takie założenie przyświecało malowaniu wielkich wielkanocnych pisanek 14 kwietnia w Arkadach Wrocławskich. Pięć wrocławskich redakcji dało upust swoim zdolnościom twórczym zdobiąc 1,5 metrowe jaja. Wszystko po to, by pomóc fundacji „Na Ratunek”.

Malowanie jaj-gigantów to nie lada wyzwanie. W czwartek 14 kwietnia zmierzyli się z nim dziennikarze z Gazety Wrocławskiej, TVP Wrocław, Radia Traffic, DlaStudenta.pl i Money.pl. To, czego potrzebowali to wizje i pomysły na zagospodarowanie powierzchni ich własnej 1,5 metrowej pisanki. Po chwili zastanowienia pędzle poszły w ruch, a po niespełna godzinie można już było podziwiać efekty ich pracy. Wielkanocny kot, kaczka [nie]dziennikarska, kurczak-afro czy uśmiechnięte pisanki, to tylko niektóre z elementów zdobiących pisanki. Na jednym z jaj można było zobaczyć Halę Stulecia z iglicą, na innym stadion na

Maślicach (takie są przynajmniej przypuszczenia...). Jedno jest pewne kreatywności nie zabrakło.

W malarskich popisach dziennikarze wspierani byli przez wolontariuszy z Fundacji „Na Ratunek Dzieciom z Chorobą Nowotworową”. To właśnie wsparcie dla jej podopiecznych było głównym celem Wielkiego Malowania Jaj. Równo w samo południe przedstawiciele Arkad Wrocławskich wręczyli na ręce Prezes Fundacji Agnieszki Aleksandrowicz czek o wartości 3 tysięcy złotych.

Gigantyczne, wymalowane przez media pisanki można do Świąt podziwiać na pasie zieleni przed Arkadami Wrocławskimi. Na facebookowym fanpage Arkad można natomiast obejrzeć fotorelację z wydarzenia i oddawać głosy na redakcyjne jaja. To fani za pomocą kliknięć „lubię to” zadecydują, która pisanka zasługuje na miano najbardziej kreatywnej. Zapraszamy do głosowania!

redakcja123