Rozrywka i wypoczynek » Święta

Wigilijne i świąteczne potrawy i słodkości tylko z dodatkami Gellwe

Wigilijne i świąteczne potrawy i słodkości  tylko z dodatkami Gellwe
Nie sposób wyobrazić sobie wigilijny stół bez domowych potraw i wypieków. Równie trudno je przygotować bez niezawodnych produktów marki Gellwe, niekwestionowanego eksperta w spełnianiu kulinarnych zachcianek.

W okresie przedświątecznym marka Gellwe przygotowała szeroką i atrakcyjną ofertę cenową na najchętniej wybierane przez konsumentów  dodatki do pieczenia: cukier wanilinowy (16 g, 32 g) oraz proszek do pieczenia (15 g i 30 g). Promocją zostanie  objęta również soda oczyszczona w dużych (80 g) i wygodnych opakowaniach ze struną, umożliwiających jej łatwe zamykanie i wygodne przechowywanie. Jest to produkt o bardzo szerokim zastosowaniu w każdym domu, zwłaszcza w okresie przedświątecznym.

Obniżone ceny obowiązywać będą także na aromaty do ciast, zwłaszcza na smaki najbardziej kojarzące się ze świątecznymi wypiekami, czyli migdałowy, rumowy, pomarańczowy i cytrynowy.

Specjalnymi promocjami objęte będą także niezbędne w słodkich świątecznych smakołykach bakalie. Zakup trzech 100-gramowych opakowań migdałów, rodzynek sułtańskich lub suszonych śliwek premiowany będzie atrakcyjną zniżką: konsument zapłaci jedynie za dwa opakowania.

Panie domu przygotowujące dla swoich domowników i gości popularną w dawnej polskiej kuchni kresowej kutię z pewnością chętnie sięgną po specjalnie przygotowany zestaw, w którym znajdą dwa 100-gramowe opakowania rodzynek sułtańskich i paczkę migdałów. Początkujące gospodynie w tak przygotowanym zestawie znajdą także przepis na ten oryginalny wigilijny i świąteczny deser. Podobny zestaw składający się z trzech 100-gramowych opakowań suszonych moreli, śliwek i rodzynek sułtańskich wraz z przepisem ułatwi przygotowanie tradycyjnego wigilijnego kompotu z suszu. Przygotowanie karpia w galarecie po żydowsku będzie w tym roku prostsze dzięki zestawowi, w którym znajdą się 100-gramowe opakowania rodzynek sułtańskich i migdałów oraz 50-gramowa torebka żelatyny i kwasek cytrynowy. Podobnie jak w przypadku pozostałych dwóch zestawów również w tym początkujące gospodynie znajdą sprawdzony przepis na tę tradycyjną rybę w wyśmienitej i oryginalnej, słodkiej wersji.

Słodką ofertę Gellwe uzupełnia niezastąpiona w przedświątecznej kuchni, aromatyczna i wystarczająca do przygotowania jednego dużego ciasta przyprawa do piernika (40 g), w której skład wchodzi mielony cynamon, goździki, imbir, kolendra, pieprz czarny, ziele angielskie, kardamon i gałka muszkatołowa oraz używane przez wiele gospodyń do pieczenia piernika najwyższej jakości kakao królewskie (100 g).

W promocyjnych opakowaniach konsumenci znajdą także tak niezbędne w kuchni w okresie przedświątecznym dodatki, jak kwasek cytrynowy i żelatynę, oba w wygodnych i funkcjonalnych opakowaniach ze struną. Na szczególną uwagę zasługuje promocja żelatyny, którą marka Gellwe oferować będzie na bardzo korzystnych warunkach: w cenie standardowego opakowania klient otrzyma dodatkowo 25% produktu gratis (62,5 g), co pozwoli przygotować aż 3 litry płynu.

Produkty ze świątecznej oferty Gellwe będą doskonale widoczne we wszystkich punktach sprzedaży dzięki specjalnym przedświątecznym standom, dedykowanym ekspozycjom paletowym, koszom z topperami, świątecznym owijkom, shelf-stopperom i cenówkom.

Ad rem Public Relations