Kultura » Kultura
Wódka Grey Goose i gin Bombay Sapphire z Teatrem Kamienica
Zobacz więcej zdjęć » |
Smak i kunszt w Teatrze Kamienica
Secesyjne wnętrza Teatru Kamienica to niezwykły atut tego miejsca. Założony w 2009 roku przez aktora i reżysera Emiliana Kamińskiego, zachował przedwojenny styl. Zabytkowa kamienica przy Al. Solidarności 93, w której obecnie znajduje się Teatr, liczy prawie 110 lat. Wybudowana w 1903 roku przetrwała II wojnę światową i nadal jest doskonałym przykładem secesyjnego stylu w architekturze. Emilian Kamiński zachował dawny charakter tego miejsca, które odrestaurowane, stało się miejscem kulturalnych spotkań i wspólnego tworzenia sztuki. Eleganckie wnętrza kamienicy oraz niesamowity klimat, połączyły Teatr z marką francuskiej wódki Grey Goose. Wyśmienity trunek wspiera wydarzenia związane z teatralnymi deskami i podkreśla charakter tego magicznego miejsca. Marka obecna była na uroczystym otwarciu restauracji, połączonego z degustacją dań i Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie. Trzy wyśmienite koktajle stanowiły doskonały dodatek do potraw, którymi szef kuchni rozpieścił podniebienia zaproszonych gości. Podczas inauguracji nie zabrakło także sztuki i wszyscy obecni mieli przyjemność wysłuchać repertuaru artystów, którzy tego dnia świętowali razem z Teatrem.
Jesienna premiera z ginem Bombay Sapphire
Cisza, oczekiwanie, kurtyna w górę i aplauz. Premiera sztuki to wielkie emocje. Nie tylko dla aktorów, ale także dla publiczności. Liczą się bieżące reakcje i atmosfera panująca na teatralnych deskach. To prawdziwe przeżycie dla koneserów kultury. Podobnie jak smak dla miłośników kulinarnych doznań. Zarówno jednych jak i drugich nie zabrakło na premierze sztuki „Za rok o tej samej porze”, która odbyła się w piątek 28 października w Teatrze Kamienica. Główni bohaterowie, w rolę których wcielili się Olga Bończyk i Piotr Gąsowski, wciągnęli widza w fascynującą, gorzko-słodką historię dwojga ludzi, którzy przypadkiem się spotykają i zakochują. Po dawce śmiechu i łez, zaproszeni goście dyskutowali o sztuce przy koktajlach na bazie wyśmienitego ginu Bombay Sapphire. Trunek, który wspiera rozwój sztuki, nie tylko designerskiej, cieszył się dużą popularnością wszystkich obecnych. Trzy oryginalne koktajle na bazie ginu Bombay Sapphire ucieszyły wszystkich smakoszy i uzupełniły duchowe doznania o te bardziej przyziemne, ale jakże przyjemne – smakowe.
Wódka Grey Goose oraz gin Bombay Sapphire to marki, które doskonale czują się w towarzystwie gwiazd i w blasku fleszy. W związku z tym partnerstwo tych alkoholi z Teatrem Kamienica, przyniosło doskonałe połączenie, które zadowoli każdego, kto odwiedzi zabytkową kamienicę przy Al. Solidarności 93.
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
Bombay Sapphire to najwyższej jakości gin, którego butelka charakteryzuje się wyjątkową szafirową barwą. Jest produkowany w oparciu o oryginalna recepturę z 1761 roku. Unikalna kompozycja spirytusu zbożowe i dziesięciu starannie wyselekcjonowanych ziół i korzeni, tworzy niepowtarzalny smak i aromat tego trunku. Korzeń dzięgla nadaje piżmowy, ale zarazem bardzo delikatny aromat. Kora kasji tworzy nutę cynamonową, jagody kubeby – korzenny, lekko pieprzowy zapach z nutą cytryny i sosny, a rajskie zioła nadają całości wyrazistości
i unikalnego smaku.
Wyłącznym dystrybutorem wódki Grey Goose oraz ginu Bombay Sapphire w Polsce jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.
Kontakt prasowy:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)