Gospodarka » Maszyny

Wózek widłowy ECU - sprawdzony w magazynie

W codziennej pracy najważniejsze są sprawdzone i niezawodne rozwiązania. Tam, gdzie niezbędne jest maksimum funkcjonalności, wydajności i ekonomii, doskonale sprawdza się wózek widłowy niskiego podnoszenia z serii ECU firmy Still, który oferowany jest w bardzo przystępnej cenie w stosunku do jakości

Propozycja firmy Still to odpowiedź na stale rosnące potrzeby klientów oczekujących coraz lepszej jakości produktów, przystosowanych do codziennych zadań. Nowy wózek widłowy niskiego podnoszenia z serii ECU, zaprojektowany został z myślą o ergonomii użytkowania i maksymalnej efektywności. Przystosowany do pracy z niskim lub średnim obciążeniem, dostępny jest w czterech klasach załadunku: 1,4t, 1,6t, 1,8t oraz 2,0t. Wózki widłowe zasilane są elektrycznie, z możliwością wyboru jednej z dwóch rodzajów baterii: o pojemności 24V/150Ah lub 24V/250Ah.Komfortowy i funkcjonalny.

Główną cechą wózków widłowych ECU jest przemyślana konstrukcja, która ułatwia codzienną pracę operatora. Wyposażony w ergonomiczny dyszel, zapewnia najlepszą pozycję prowadzenia nawet na małej przestrzeni, jednocześnie pozwalając pracownikowi na dokładną obserwację procesu załadunku. Doskonale zaprojektowany układ przycisków dostosowany jest zarówno do osób prawo- jak i leworęcznych. Dodatkowym walorem jest przejrzysty panel kontrolny, wyświetlający informacje na temat stanu baterii oraz czasu pracy. Do minimum ograniczono wysiłek fizyczny, jaki operator musi włożyć w kierowanie wózkiem widłowym.

Uniwersalność i niezawodność to szczególne zalety wózków widłowych firmy Still. Szereg udogodnień, takich jak funkcja pełzania z dyszlem ustawionym w pozycji pionowej czy możliwość dostosowywania rozmiaru wideł sprawia, że ECU doskonale sprawdza się w wąskich korytarzach i na niewielkiej przestrzeni. Trzyfazowy napęd o mocy 1KW zapewnia maksymalną wydajność pracy. Pozwala to na osiągnięcie prędkości wózka do 5 km/h w przypadku wersji 1,4 i 6 km/h w pozostałych wersjach. Nacisk postawiono także na oszczędność energii i niskie koszty użytkowania.

Wózeki z serii ECU, dzięki solidnej konstrukcji i przemyślanej budowie, pozwala skrócić czas naprawy i zmniejszyć częstotliwość przeglądów do 1000 motogodzin.

Założyciel firmy Hans Still rozpoczął swoją działalność w 1920 r. Stworzył jeden z najbardziej innowacyjnych dostawców kompleksowych rozwiązań w zakresie wózków widłowych, ciągników oraz najnowocześniejszej techniki magazynowej. Still współtworzy istotny element transportu wewnętrznego.

Obecnie tylko w samej Europie ponad 6.000 wykwalifikowanych pracowników z działów rozwoju, produkcji, sprzedaży i serwisu pracuje nad spełnieniem coraz większych wymagań klientów na całym świecie.

kraskairena