Gospodarka » Przemysł

Wózki widłowe - Kolejny obiekt produkcyjny BTS

Panattoni Europe, firma która działa w branży powierzchni magazynowych, wybuduje kolejny BTS na terenie Łódzkiej SSE. Będzie to obiekt produkcyjny dla międzynarodowej firmy – lidera swojej branży, o łącznej powierzchni ok. 32 000 m². Wykonawcą generalnym jest polska filia japońskiego koncernu Kajima

Inwestycja Panattoni Europe jest w pełni dedykowana dla nowego inwestora i specyfiki jego produkcji. Obiekt zajmie 32 000 m², w którym hala produkcyjna rozplanowana jest na powierzchni 28 670 m², biura zajmą 2270 m², a budynek techniczny 1000 m². W obiekcie będzie pracować 400 pracowników w trójzmianowym systemie pracy, większość z uprawnieniami na wózki widłowe. Generalnym wykonawcą będzie firma Kajima Poland, której bogate doświadczenie w projektowaniu i budowaniu obiektów zaawansowanych technicznie w połączeniu z innowacyjnymi technologiami budowania, znane jest na całym świecie. Budowa rozpoczęła się w kwietniu tego roku, a jej przewidywane zakończenie planowane jest na jesień 2011 r.

BTS w Radomsku to już drugi obiekt produkcyjny realizowany przez Panattoni Europe w Specjalnej Strefie Ekonomicznej. Pierwszym jest fabryka dla firmy Zelmer S.A. Panattoni Europe stale podnosi swoje kompetencje na rynku BTS, realizując różnorodne Inwestycje szyte na miarę. To świadczy o wysokim profesjonalizmie całego zespołu.

Obiekt zlokalizowany będzie w parku przemysłowym w Radomsku, w Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej. Park ma bezpośredni dostęp do europejskiej trasy E75, łączącej Warszawę ze Śląskiem, a która w niedalekiej przyszłości będzie częścią autostrady A1. Doskonałość lokalizacji parku doceniły takie firmy jak Jysk, czy Indesit. W przyszłości zjazd z trasy A1 w Radomsku będzie usytuowany naprzeciwko parku, co jeszcze bardziej czyni go atrakcyjnym i strategicznym miejscem. Przewiduje się, że firma będzie szukała osób do pracy z uprawnieniami na wózki widłowe. Firmy z okolic łodzi oraganizujące szkolenia na wózki widłowe już zacierają ręce. Szacuje się wzrost zainteresowania kurasami na wózki widłowe nawet o 15 procent.

kraskairena