Gospodarka » Przemysł

Wrocławski oddział firmy DACHSER zmienił swoją siedzibę.

Nowy adres firmy to Kąty Wrocławskie, ulica Ryszarda Chomicza 3, jedna z najkorzystniejszych lokalizacji logistycznych na Dolnym Śląsku. Atrakcyjne położenie i nowa, większa platforma cross-dockingowa zapewniają sprawny przepływ towarów

Pozwala to na dalszą ekspansję firmy i usprawnia proce s wdrażania nowych rozwiązań technologicznych                i informatycznych.

Dzięki nowemu terminalowi logistycznemu Dachser wychodzi na przeciw nie tylko  wymaganiom rynku,  ale przede wszystkim potrzebom Klientów.

„Zmiana lokalizacji pozwoli nam na dalszy dynamiczny rozwój firmy i jeszcze lepsze dostosowanie kompleksowych usług do potrzeb naszych klientów” – podkreślił Grzegorz Lichocik,  Prezes Dachser.

O firmie

Dachser to międzynarodowy operator oferujący szeroki zakres usług logistycznych, łączący najważniejsze centra ekonomiczne na całym świecie. Firma została założona w 1930 roku w Kempten (rejon Allgäu - Bawaria/Niemcy) przez Thomasa Dachsera. Obecnie liczy 299 oddziałów na całym świecie, w tym 6 w Polsce (Warszawa, Poznań, Stryków, Sosnowiec, Wrocław i Szczecin) i jest liderem innowacji w branży. Specjalizuje się w transporcie ładunków drobnicowych, magazynowaniu i konfekcjonowaniu towarów oraz przewozie ładunków LTL i FTL. Do kompetencji firmy należą także zarządzanie łańcuchem dostaw oraz doradztwo w zakresie transportu i spedycji, w tym indywidualizacja usług logistycznych. Cechami wyróżniającymi firmę są innowacyjny system informatyczny, dzięki któremu Klienci korzystają z jednorodnego systemu na całym świecie oraz międzynarodowa i krajowa dystrybucja w oparciu o sieć własnych terminali, co umożliwia składowanie
i konfekcjonowanie towarów wraz z pełną obsługą procesów w łańcuchu dostaw.
Szczegółowe informacje dostępne są na stronie www.dachser.pl

Dachser