Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Wszystko gra na nowym boisku w Barłominie!

10 września 2015 r. zapisze się w pamięci lokalnej społeczności Barłomina na długo, bo właśnie tego dnia nastąpiło przekazanie głównej nagrody w dziewiątej edycji konkursu „Kolorowe boiska… czyli Szkolna Pierwsza Liga”.

Budowę obiektu realizował wieloletni partner konkursu firma Tamex. Inwestycja przebiegła wzorcowo, a wykonawca mógł liczyć na życzliwe przyjęcie,  zainteresowanie i wsparcie lokalnej społeczności.

Uroczyste otwarcie boiska uświetnił program artystyczny. Uczniowie odtworzyli swój zwycięski LipDub, a także zaprezentowali specjalnie przygotowane przedstawienie, odnoszące się do tematu kampanii – „Kolory inspirują”.

W części oficjalnej, obok uczniów i nauczycieli ze zwycięskiej szkoły, uczestniczyli także przedstawiciele Fundatora, reprezentanci władz lokalnych oraz inni zaproszeni goście. – To piękny prezent dla naszych uczniów oraz szansa na dalszy rozwój i możliwość nabycia nowych umiejętności, już nie tylko artystycznych. Jeszcze raz, z tego miejsca i w tym zacnym gronie, pragnę podziękować za to wspaniałe, nowoczesne boisko – powiedziała Halina Szlaga, Dyrektor Szkoły Podstawowej im. ks. Jana Twardowskiego w Barłominie.

Później nastąpiło uroczyste przecięcie wstęgi, a potem na nowym boisku rozegrano pierwszy mecz pomiędzy rodzicami a uczniami szkoły podstawowej im. ks. Jana Twardowskiego. Na koniec odbył się wspólny trening z zaprzyjaźnioną drużyną Arki Gdynia.

Otwarcie boiska było huczne i kolorowe, ale tak naprawdę najważniejsze wydarzy się później, kiedy dzieci będą mogły rozwijać swoje sportowe pasje korzystając z nowego obiektu. – Wierzymy, że kreatywność uczniów i ich zaangażowanie będzie procentować na tej nowej arenie. Życzymy kolejnych zwycięstw oraz wielu sportowych emocji – powiedział Łukasz Dobrowolski, Dyrektor ds. Marketingu FFiL Śnieżka SA.

Założenia konkursu

Celem cyklicznego konkursu „Kolorowe boiska… czyli Szkolna Pierwsza Liga” jest popularyzowanie wśród dzieci idei aktywnego spędzania czasu. Aby jednak dzieci miały odpowiednie warunki do uprawiania sportu, potrzebne są odpowiednie obiekty. Dzięki kampanii Śnieżki co roku szkoły podstawowe z małych miejscowości z całej Polski mają szansę wygrać profesjonalne, wielofunkcyjne boisko.

Boisko ufundowane przez Śnieżkę wykonał wieloletni partner programu – firma Tamex Obiekty Sportowe S.A. Pomysłodawcą i fundatorem programu „Kolorowe boiska… czyli Szkolna Pierwsza Liga” jest Fabryka Farb i Lakierów Śnieżka SA. Więcej informacji oraz zdjęć można znaleźć na www.koloroweboiska.pl

Informacja o fundatorze

Fabryka Farb i Lakierów Śnieżka SA, z siedzibą w Lubzinie (woj. podkarpackie), powstała w 1984 roku, a pod obecną nazwą funkcjonuje od 1998 roku. Spółka jest jednym z liderów rynku farb i lakierów w Polsce, posiadającym zakłady produkcyjne zarówno w kraju, jak i za granicą. Wszystkie wyroby produkowane są w oparciu o System Zapewnienia Jakości ISO 9001. Śnieżka jako jedyne przedsiębiorstwo produkcyjne w Polsce posiada także akredytowane laboratorium badawcze

(AB 855). Firma prowadzi rozbudowane działania z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu, poza własną fundacją - Fundacja Śnieżki „Twoja szansa” są to dwa autorskie programy społeczne „Kolorowe boiska… czyli Szkolna Pierwsza Liga” oraz „Dziecięcy świat w kolorach”.

Więcej pod adresem: www.sniezka.pl

RedPen