Firma » Biznes

Wydawnictwo Helion

Wydawnictwo Helion jest obecnie jednym z najbardziej znanych wydawnictw specjalistycznych w Polsce. Zostało ono założone w 1991 roku w Gliwicach i do dziś działa jako najbardziej rzetelna grupa w Polsce.

Za pomocą strony internetowej oraz siedzib rozsianych po całej Polsce, wydawnictwo umożliwia miłośnikom książek oraz dobrej literatury na szybki oraz prosty dostęp do słowa pisanego. Wydawnictwo Helion posiada w swoim asortymencie książki, których nie spotyka się na co dzień. Przeznaczone są one głównie do pogłębiania własnej wiedzy praktycznej w zakresie wielu dziedzin, między innymi informatyki. Helion posiada również książki przeznaczone dla dzieci oraz nauczycieli opiekujących się klasami w szkole podstawowej (i nie tylko), które zawierają ćwiczenia do zAajęć rewalidacyjnych oraz wielu przedmiotów.

Dla informatyków, znają się między innymi podręczniki opisujące krok po kroku projektowanie stron internetowych, tworzenie oprogramowania czy też opisy grafiki.

Helion posiada także książki związane z biznesem oraz pomagające w osiągnięciu pewnych osobistych celi życiowych. Warto również wspomnieć o programie afiliacyjnym, który jest inicjatywą wychodzącą naprzeciw klientom, chcącym zarobić, a przy okazji - rozwinąć się za pomocą przyszłościowego i dobrze zapowiadającego się e-biznesu.

Helion to wydawnictwo godne uwagi, które każdego dnia próbuje sprostać największym oczekiwaniom swych klientów, co - warto wiedzieć - co dzień udaje się.