Zdrowie » Ciało

Wyśmienite wielkanocne smaki

Wyśmienite wielkanocne smaki
Zobacz więcej zdjęć »
Nadchodząca Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, przy wiosennie udekorowanym stole, uginającym się od wyśmienitych, świątecznych dań. Gdy wykorzystamy sprawdzone przepisy oraz najwyższej jakości produkty, z pewnością uda nam się wzbudzić kulinarny zachwyt u naszych gości.
Tradycja zobowiązuje - na wielkanocnym stole nie może zabraknąć żuru, białej kiełbasy, wybornych wędlin, pieczeni. Możemy jednak je podać w nieco odmienionej formie, serwując klasyczne potrawy w nowej odsłonie. Gwarancją doskonałego smaku będą użyte przez nas produkty - o sprawdzonej, wysokiej jakości i dobrym składzie.

Biała kiełbasa - nie tylko do żuru
Biała kiełbasa to bez wątpienia jeden z podstawowych punktów wielkanocnego menu. Warto sięgnąć po tę z linii Sokołów Naturrino. To produkty inspirowane naturą - oznaczone zielonym listkiem, charakteryzują się delikatnym smakiem, podkreślonym dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw. Nie zawierają konserwantów, fosforanów, ani glutaminianu sodu. Biała kiełbasa Naturrino to produkt o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Sprawdzi się w świątecznym żurze. Można ją zapiec w cieście francuskim, z dodatkiem białego sera i duszonej cebuli. Prostym sposobem przyrządzenia białej kiełbasy jest pieczenie w piwie - białą kiełbasę z dodatkiem cebuli, doprawioną szczodrze majerankiem, wystarczy zalać piwem i piec przez ok. 20 minut. W lżejszym wydaniu, białą kiełbasę możemy podać w wiosennej sałatce, komponując ją z mieszanką sałat, groszkiem cukrowym, papryką, mango i chrupiącymi pistacjami.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Wędliny i pieczenie w świątecznej formie
W linii Naturrino dostępne są wyśmienite wędliny i pasztet. Wędliny takie jak schab i szynkę możemy podać jako świąteczne przystawki, na przykład w formie roladek lub vitello tonato - jako schab nadziewany sosem tatarskim z tuńczykiem. Pasztet będzie prezentował się niezwykle efektownie, podany w żurawinowej galarecie. To danie, które zachwyci formą podania, jak i doskonałym smakiem i jest zaskakująco proste w wykonaniu.

Doskonałą propozycją na świąteczny obiad będą pieczone lub faszerowane mięsa. Choć wymagają nieco więcej pracy, warto pokusić się o ich przygotowanie - z pewnością wywołają uznanie gości, zwłaszcza gdy wybierzemy oryginalny farsz. Schab możemy wypełnić smakowitym nadzieniem z mielonego mięsa, boczniaków i twarogu. Ciekawy pomysł na karkówkę to upieczenie jej w miodowo-musztardowej glazurze. Klasykiem jest pieczeń rzymska z jajkiem - dla jeszcze lepszego efektu smakowego, warto przed pieczeniem wyłożyć keksówkę boczkiem surowym wędzonym Sokołów.

Sałatki i przystawki
Wielkanocne smaki to nie tylko dania mięsne. Produkty warzywne z linii Z gruntu dobre zainspirować mogą do przygotowania wielu zdrowych i wyśmienitych przekąsek. Pasty, pasztety i hummusy Z gruntu dobre zawierają warzywa i składniki roślinne (kasze, pestki, nasiona, orzechy) oraz wyłącznie naturalne przyprawy. Ich atutem jest również brak konserwantów. Doskonale sprawdzą się we wszelkich wiosennych sałatkach. Pasty warzywne Z gruntu dobre, wymieszane z żółtkiem i odrobiną majonezu, będą znakomitym farszem do jaj. W podobny sposób można użyć nowych past mięsno-warzywnych Sokołów, np. Wieprzowina z grillowaną papryką lub Kurczak z brokułem i szpinakiem.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milkas

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »