Zdrowie » Ciało
Wyśmienite wielkanocne smaki
Zobacz więcej zdjęć » |
Biała kiełbasa - nie tylko do żuru
Biała kiełbasa to bez wątpienia jeden z podstawowych punktów wielkanocnego menu. Warto sięgnąć po tę z linii Sokołów Naturrino. To produkty inspirowane naturą - oznaczone zielonym listkiem, charakteryzują się delikatnym smakiem, podkreślonym dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw. Nie zawierają konserwantów, fosforanów, ani glutaminianu sodu. Biała kiełbasa Naturrino to produkt o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Sprawdzi się w świątecznym żurze. Można ją zapiec w cieście francuskim, z dodatkiem białego sera i duszonej cebuli. Prostym sposobem przyrządzenia białej kiełbasy jest pieczenie w piwie - białą kiełbasę z dodatkiem cebuli, doprawioną szczodrze majerankiem, wystarczy zalać piwem i piec przez ok. 20 minut. W lżejszym wydaniu, białą kiełbasę możemy podać w wiosennej sałatce, komponując ją z mieszanką sałat, groszkiem cukrowym, papryką, mango i chrupiącymi pistacjami.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Wędliny i pieczenie w świątecznej formie
W linii Naturrino dostępne są wyśmienite wędliny i pasztet. Wędliny takie jak schab i szynkę możemy podać jako świąteczne przystawki, na przykład w formie roladek lub vitello tonato - jako schab nadziewany sosem tatarskim z tuńczykiem. Pasztet będzie prezentował się niezwykle efektownie, podany w żurawinowej galarecie. To danie, które zachwyci formą podania, jak i doskonałym smakiem i jest zaskakująco proste w wykonaniu.
Doskonałą propozycją na świąteczny obiad będą pieczone lub faszerowane mięsa. Choć wymagają nieco więcej pracy, warto pokusić się o ich przygotowanie - z pewnością wywołają uznanie gości, zwłaszcza gdy wybierzemy oryginalny farsz. Schab możemy wypełnić smakowitym nadzieniem z mielonego mięsa, boczniaków i twarogu. Ciekawy pomysł na karkówkę to upieczenie jej w miodowo-musztardowej glazurze. Klasykiem jest pieczeń rzymska z jajkiem - dla jeszcze lepszego efektu smakowego, warto przed pieczeniem wyłożyć keksówkę boczkiem surowym wędzonym Sokołów.
Sałatki i przystawki
Wielkanocne smaki to nie tylko dania mięsne. Produkty warzywne z linii Z gruntu dobre zainspirować mogą do przygotowania wielu zdrowych i wyśmienitych przekąsek. Pasty, pasztety i hummusy Z gruntu dobre zawierają warzywa i składniki roślinne (kasze, pestki, nasiona, orzechy) oraz wyłącznie naturalne przyprawy. Ich atutem jest również brak konserwantów. Doskonale sprawdzą się we wszelkich wiosennych sałatkach. Pasty warzywne Z gruntu dobre, wymieszane z żółtkiem i odrobiną majonezu, będą znakomitym farszem do jaj. W podobny sposób można użyć nowych past mięsno-warzywnych Sokołów, np. Wieprzowina z grillowaną papryką lub Kurczak z brokułem i szpinakiem.
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)