Technologie » Komputery

Z czym się je Launch x431?

Launch x431 Diagun to inaczej tester samochodowy lub skaner diagnostyczny. Urządzenia tego typu są dziś niezbędne podczas naprawy nowych samochodów.

Coraz więcej właścicieli warsztatów samochodowych musi zaopatrywać się w tego typu urządzenia, by po prostu mieć klientów. Jeździmy coraz nowocześniejszymi autami naszpikowanymi elektroniką i nawet najlepszy fachowiec bez urządzeń diagnostycznych może nie dać sobie rady. Obecnie naprawienie zwykłego zamka czy autoalarmu wymaga wsparcia urządzenia diagnostycznego, które wskaże i wykasuje błędy.

Jednym z takich urządzeń jest Launch x431. Warto w tym miejscu wskazać niektóre jego funkcje, a należą do nich: odczyt wersji i systemu sterowników, odczyt i kasowanie błędów, testy elementów wykonawczych, kodowanie i programowanie systemów, kluczy i immobilajzera, a także kasowanie inspekcji serwisowej.  Koszt takiego urządzenia waha się od dwóch (podróbki) do dziesięciu tysięcy złotych.

Najlepiej kupić jednak oryginalny  tester samochodowy u autoryzowanego dealera, który zagwarantuje nam jakość wybranego produktu. Ponieważ urządzenia tego typu nienależną do tanich dobrze jest się zabezpieczyć: mieć kartę gwarancyjna a także wsparcie w razie jakikolwiek komplikacji. W związku z dużym zapotrzebowaniem na rynku pojawiły się tańsze chińskie podróbki urządzeń Launch x431 Diagun.

Osoby myślące jednak na poważnie o zajęciu się diagnostyką samochodową powinny wziąć pod uwagę nie tylko cenę, ale przede wszystkim jakość- Launch x431 Diagun  jest gwarantem najwyższej jakości. Zakup takiego oryginalnego urządzenia zwraca się już po kilku miesiącach, dlatego jest to z pewnością opłacalna inwestycja. Zadowoleni posiadacze Launch x431 Diagun to najczęściej właściciele warsztatów samochodowych, którzy zakupili to urządzenie z dotacji na rozwój firmy. Oczywiście są jeszcze mechanicy z niepokojem myślący o tego typu nowinkach, które maja często menu w języku angielskim. Lęki tego typu nie powinny jednak mieć miejsca – Lanuch x431 Diagun ma już polskie menu.

brenna