Gospodarka » Żywność

Zagraj w pomidora z Dawtoną

Dla wszystkich smakoszy ketchupu, aby zaspokoić gusta najwybredniejszych nawet koneserów, firma Dawtona przygotowała pięć odmian tego pomidorowego sosu, od łagodnego poprzez grillowy, ziołowy, fit aż do piekielnie ostrego.

Nic tak nie poprawia nastroju jak słońce i dobre jedzenie. W panującym wiosenno - letnim okresie słońca jest pod dostatkiem, tak więc pozostaje jeszcze zadbać o dobre jedzenie. Możemy udać się do ulubionej restauracji czy pizzeri, ale zazwyczaj najsmaczniejsze potrawy to te przygotowywane w domu zgodnie z naszymi kulinarnymi upodobaniami.

Dla większości Polaków ważnym składnikiem lub nieodłącznym dodatkiem do wielu ulubionych dań jest ketchup. Pasuje on niemal do wszystkiego, potrafi wzbogacić smak wielu potraw, od frytek, poprzez różnego rodzaju mięsa, aż do ryb, stanowi doskonały dodatek do sosów, dipów i sałatek. Dla wszystkich smakoszy tego pomidorowego sosu firma Dawtona przygotowała oprócz dwóch podstawowych rodzajów - łagodnego i pikantnego, które mogą być dodatkiem do wszelkich potraw, jeszcze cztery różne ketchupy w zależności od upodobań smakowych i rodzaju przygotowywanych dań.

I tak koneserzy pizzy do jej przygotowania mogą wykorzystać Ketchup Ziołowy do Pizzy, który warto użyć także do gotowej pizzy, aby dodać jej wspaniałego smaku i aromatu świeżych ziół.

Dla wszystkich zwolenników dań grillowanych, którzy teraz, wykorzystując słoneczną i ciepłą aurę, będą urządzać spotkania i biesiady na działkach i piknikach za miastem urozmaiceniem będzie Ketchup Grillowy, który wzbogaci i podkreśli smak dań z grilla.

Wśród bogatej gamy ketchupów Dawtona znajdzie się też coś dla tych, którzy lubią nieprzyzwoicie pikantne dania. Specjalnie dla nich powstał Ketchup Piekielnie Ostry, który doda pikanterii każdej potrawie o każdej porze dnia.

Natomiast w trosce o wszystkich, którzy nad swoje ulubione dania przedkładają dbałość o linię i jakże często muszą rezygnować ze smakowitych kulinarnych dodatków Dawtona opracowała ketchup FIT, w którym znajduje się tylko 8,5 kcal czyli 50% mniej niż w zwykłym ketchupie.

Wszystkie ketchupy Dawtona są robione ze starannie dobranych odmian pomidorów, naturalnie dojrzewających na krzaczkach, dlatego po przetworzeniu nadal zachowują smak, zapach oraz zdrowotne właściwości pomidorów. Dzięki doskonałej jakości ketchupom Dawtona, których jakość została potwierdzona tytułem Produkt Roku. Wybór Konsumentów każdy znajdzie wśród nich swój ulubiony smak a wszelkie nasze kulinarne wariacje nabiorą nowego, smacznego wymiaru.

Produkt: Ketchupy Dawtona

Waga: 500g