Gospodarka » Żywność
Zamarynuj dynię!
Zobacz więcej zdjęć » |
Marynowanie dyni jest niezwykle proste. Potrzebnych będzie tylko kilka składników: 1 kg dyni, 3 szklanki wody, 40 dag cukru, ½ szklanki kieleckiego octu, 5 goździków, 1 laska cynamonu. Dynię trzeba obrać z twardej skóry, pokroić na małe kawałki, ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać gorącą zalewą przygotowaną z wody, octu spirytusowego, cukru i przypraw. Następie napełnione i solidnie zakręcone słoiki pasteryzować ok. 15 min.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Dlaczego do marynowania najlepiej wybrać Ocet Spirytusowy 10 % WSP Społem?
Kielecka Spółdzielnia od 1932 roku specjalizuje się w produkcji octów. Dzięki przeszło 80-cio letniemu doświadczeniu, tradycyjnej recepturze oraz najwyższej jakości składnikom używanym do produkcji, wyroby te cieszą się uznaniem wielu konsumentów. Ich właściwości naturalnie konserwują sezonowe specjały i pozwalają cieszyć się nimi przez długi czas. Co ważne, kieleckie octy spirytusowe otrzymały prestiżowe odznaczenia tj. godło gwarancyjne „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” oraz Złoty Laur Konsumenta.
Cena sugerowana : 1,99 zł/500 ml
Komentarze (0)