Gospodarka » Żywność

Zamarynuj dynię!

Zamarynuj dynię!
Zobacz więcej zdjęć »
Śmiało można stwierdzić, że dynia to symbol jesieni - nie tylko ciekawie wygląda, ale też świetnie smakuje. Warto zatem zatrzymać jej walory na dłużej i zamknąć ją wraz z Octem spirytusowym 10% WSP Społem w słoiku, by móc rozkoszować się wybornym smakiem zawsze wtedy, gdy ma się na to ochotę.

Marynowanie dyni jest niezwykle proste. Potrzebnych będzie tylko kilka składników: 1 kg dyni, 3 szklanki wody, 40 dag cukru, ½ szklanki kieleckiego octu, 5 goździków, 1 laska cynamonu. Dynię trzeba obrać z twardej skóry, pokroić na małe kawałki, ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać gorącą zalewą przygotowaną z wody, octu spirytusowego, cukru i przypraw. Następie napełnione i solidnie zakręcone słoiki pasteryzować ok. 15 min.   

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Dlaczego do marynowania najlepiej wybrać Ocet Spirytusowy 10 % WSP Społem?

Kielecka Spółdzielnia od 1932 roku specjalizuje się w produkcji octów. Dzięki przeszło 80-cio letniemu doświadczeniu, tradycyjnej recepturze oraz najwyższej jakości składnikom używanym do produkcji, wyroby te cieszą się uznaniem wielu konsumentów. Ich właściwości naturalnie konserwują sezonowe specjały i pozwalają cieszyć się nimi przez długi czas. Co ważne, kieleckie octy spirytusowe otrzymały prestiżowe odznaczenia tj. godło gwarancyjne „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” oraz Złoty Laur Konsumenta.

Cena sugerowana : 1,99 zł/500 ml



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

bb_pr
http://bbpr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »