Gospodarka » Żywność
Zamiast soli
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Sól jest niezbędna w diecie, jednak nie należy przesadzać z jej ilością. Zamiast niej, smak dań świetnie podkreślą różne zioła. Ograniczając ilość soli, najprościej skorzystać z gotowej mieszanki ziół prowansalskich Galeo. Kompozycja bazylii, majeranku, rozmarynu, cząbru, szałwii, tymianku, oregano i mięty nada smaku daniom zarówno ciężkostrawnym, jak i lekkim sałatkom. Pasuje do pieczeni, drobiu, ryb, warzyw i twarogów.
Bazylia Galeo jest idealna do makaronów i pomidorów, nada charakteru rybom, daniom z drobiu i wieprzowiny, zupom, a także twarożkom i masłom. Cechują ją orzeźwiający smak i korzenno-balsamiczny aromat. Tymianek Galeo z kolei to świetna propozycja do pasztetów, tłustych mięs, zup z roślin strączkowych, pieczonej kaczki, dziczyzny… czy bigosu. Oregano Galeo natomiast tak, jak bazylia, doskonale pasuje do pomidorów, sprawdzi się również w przypadku zup, ryb, serów, mięs i roślin strączkowych.
Sprzymierzeńcem w ograniczaniu soli mogą być jednak wszystkie inne zioła i przyprawy, chociażby kminek czy koperek Galeo, które nadadzą daniom smak. Warto nie ograniczać się do podpowiedzi i odnaleźć swoje ulubione dodatki, które pomogą odkryć nowe obszary kulinarne.
Przyprawy Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour, E.Leclerc i Delikatesy Centrum w cenie ok. 1,29 zł.
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)