Gospodarka » Żywność
Ziarenka zdrowia od d’aucy
Zobacz więcej zdjęć » |
Biała fasola jest jednym z najstarszych warzyw. Była ona znana i uprawiana już tysiąc lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku oraz Peru. Ze względu na wiele właściwości zdrowotnych przez długi czas fasolę stosowano jako lekarstwo. Do Europy dotarła ona za sprawą hiszpańskich podróżników i od tego czasu jest wykorzystywana do wielu potraw.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Biała fasola powinna być stałym elementem naszego menu. Dostarcza ona organizmowi cennego białka, błonnika, witamin z grupy B, C, E, żelaza, magnezu, a także kwasu foliowego. Fasola poprawia pracę układu pokarmowego, dodaje organizmowi energii oraz obniża poziom złego cholesterolu.
Większości z nas fasola kojarzy się z długim namaczaniem oraz gotowaniem. Dzięki Fasoli białej d'aucy nie musimy jednak spędzać letnich dni w kuchni. Fasola biała d'aucy jest miękka i gotowa do spożycia bezpośrednio po wyjęciu z puszki. Doskonale smakuje dodana do letnich przekąsek i sałatek. Polecana jest także do zup oraz dań obiadowych. Idealnie komponuje się m.in. z kurczakiem, wieprzowiną oraz warzywami, takimi jak pieczarki, pomidory czy kapary. Fasola biała d'aucy może być także wykorzystywana do wielu meksykańskich potraw takich jak burittos oraz quesadilla. Przygotowując letnie dania, warto sięgną także po inne produkty w puszkach z bogatej oferty d'aucy. Do wakacyjnych potraw niezastąpione będą kruchy i delikatny Groszek konserwowy, dojrzewająca w słońcu Słodka kukurydza oraz pożywna Fasola czerwona. Miłośnikom kuchni świata d'aucy poleca także gotowe kompozycje pysznych i soczystych warzyw - Sałatkę macedońską oraz Sałatkę meksykańską, a także produkty z serii Francuskie smaki bazujące na delikatnej fasolce szparagowej extra fine. Produkty w puszkach marki d'aucy dostępne są w sklepach na terenie całego kraju w cenie ok. 3,50 zł/szt.
Komentarze (0)