Moda » Obuwie

Zielonogórskie przedszkolaki znają sekret magicznych butów

Zakończył się konkurs pod hasłem „Magiczne buty”, zorganizowany w zielonogórskich przedszkolach przez Geox – producenta oddychającego obuwia. Już wiemy, jak wyglądają i jakie cechy posiadają magiczne buty.

Zadaniem dzieci było przedstawienie w formie prac plastycznych swoich wyobrażeń na temat magicznych butów. Do oceny jury zgłoszone zostały prace z szesnastu przedszkoli. Po burzliwych obradach wybrano zwycięzców, przyznano także nagrodę specjalną i wyróżnienia. Laureatami konkursu zostali: Natasza Kalemba z Przedszkola nr 37, Monika Badach-Rogowska z Przedszkola nr 30, Kacper Hołyś z Przedszkola nr 3. Autorzy trzech najwyżej ocenionych prac otrzymają  nagrody indywidualne w postaci kuponów rabatowych do zrealizowania w salonie Geox. Do przedszkoli, z których pochodzą laureaci, powędrują nagrody w postaci zestawów książek i zabawek. Nagrodzone i wyróżnione prace zostaną zaprezentowane na specjalnej wystawie pokonkursowej w salonie Geox w CH Focus Park przy ul. Wrocławskiej 17 w Zielonej Górze.

„Już po raz drugi zaprosiliśmy przedszkolaków do udziału w naszym konkursie – poprzednia edycja miała miejsce w Koninie. Odkrywanie sekretu magicznych butów, towarzyszące otwieraniu nowych salonów Geox, powoli staje się już tradycją.W najbliższym czasie do wspólnej zabawy zaprosimy przedszkolaki z Koszalina. Celowość organizacji konkursu potwierdzają same dzieci - duża liczba nadesłanych prac oraz widoczne w nich olbrzymie zaangażowanie autorów. Cieszymy się, że konkurs dostarcza dzieciom wiele radości,a zarazem pozwala  zwrócić uwagę na to, jak ważny dla prawidłowego rozwoju stóp jest odpowiedni dobór obuwia, jakość materiałów użytych do produkcji oraz technologia ich tworzenia. Troska o zdrowie i komfort stóp, zwłaszcza wymagających szczególnej ochrony stóp dzieci, jest szczególnie bliska filozofii marki Geox” - mówi Łukasz Kuźniar, Brand Manager Geox w Gino Rossi SA .

Informacje o Geox
Firma Geox powstała na początku lat 90-tych w północno-wschodnich Włoszech. Jej założycielem jest Mario Moretti Polegato, który opracował i opatentował perforowaną gumową podeszwę - pozwalającą stopom oddychać i jednocześnie zapobiegającą przedostawaniu się wody do środka buta. Dzięki innowacyjnej technologii, zaledwie w ciągu kilku lat Geox stał się liderem rynku włoskiego i trzecim najważniejszym producentem na świecie w segmencie obuwia codziennego. Produkty Geox sprzedają się w 68 krajach w 724 sklepach firmowych i tysiącach sklepów partnerskich. W Polsce wyłącznym dystrybutorem Geox jest firma Gino Rossi SA. Więcej informacji o Geox jest dostępne pod adresem: http://www.geox.com.pl.

PRS