Firma » Biura

Zmiany w Radzie Nadzorczej Black Point SA

Zwyczajne Walne Zgromadzenie spółki Black Point podjęło decyzję o zmianach w składzie Rady Nadzorczej. Jej dotychczasowego przewodniczącego - Leszka Jurasza i członka - Piotra Kopydłowskiego - zastąpią teraz Szczepan Czyczerski i Waldemar Szewc.

Radę Nadzorczą Black Point tworzy pięć osób. Poza nowymi członkami w jej skład wchodzą też Piotr Kolbusz, założyciel Black Point SA - pełniący teraz funkcję przewodniczącego Rady Nadzorczej,  Maciej Dolny - wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej oraz Jolanta Rycerz.

- Jesteśmy przekonani, że wprowadzenie do Rady dwóch doświadczonych ekspertów przyczyni się do dalszego rozwoju marki Black Point. Szczepan Czyczerski, manager i specjalista w zakresie publicznych i prywatnych transakcji kapitałowych oraz Waldemar Szewc, autorytet w dziedzinach doradztwa podatkowego, rachunkowości i zarządzania finansami, to cenne wzmocnienie dla Rady Nadzorczej - mówi Piotr Kolbusz, przewodniczący Rady Nadzorczej Black Point SA.

Szczepan Czyczerski jest absolwentem Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, Uniwersytetu Wrocławskiego oraz Instytutu CFA. Od 2007 roku pełni funkcję Wiceprezesa Zarządu Profescapital - firmy specjalizującej się w doradztwie w zakresie transakcji kapitałowych. Z marką Black Point związany od ponad dwóch lat - od momentu debiutu spółki na rynku NewConnect, dla której pełni rolę Autoryzowanego Doradcy.

Waldemar Szewc ukończył Wydział Zarządzania i Informatyki Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Jest właścicielem Kancelarii Doradztwa Podatkowego A.F.O. oraz rezydentem Sekcji Firm Doradczych przy Dolnośląskiej Izbie Gospodarczej. Dał się poznać jako autor wielu projektów konsultingowo-edukacyjnych na rzecz przedsiębiorstw prywatnych oraz szeregu publikacji i artykułów z zakresu doradztwa podatkowego, finansów i rachunkowości.

Profitcomms