Rozrywka » Turystyka
Zmysłowa podróż
Zobacz więcej zdjęć » |
I choć większość zwolenników tego powiedzenia ma na myśli tezę, że umiejętność gotowania stanowi cechę wymarzonego partnera lub partnerki, można je zrozumieć również w inny sposób. Są bowiem składniki i potrawy, które nie tylko pobudzają apetyt na danie główne, ale także podobno pomagają zdobyć miłość drugiej osoby…
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Afrodyzjaki to substancje, o których mówi się, że mają rozpalające zmysły właściwości. Były popularne już w czasach starożytnych, kiedy to zauważono, że pozytywnie wpływają na partnerów, a ich sam zapach jest w stanie poprawić nastrój. Produkty, w których są zawarte ponoć pomagają także zredukować stres. Jakie zatem danie przygotować na odprężającą, romantyczną kolację?
Sałatka z pomidorów z łososiem i oliwkami
Jednym z najbardziej znanych afrodyzjaków są oliwki. Od wieków uznawane są za symbol miłości i płodności. Wykorzystajmy je w pysznej sałatce. Jej wykonanie jest szybkie a smak wyborny.
Potrzebujemy:
· kilka pomidorów, najlepiej koktajlowych,
· oliwki bez pestek,
· łososia wędzonego,
· kapary,
· rukolę,
· oliwę z oliwek,
· Majonez Kielecki z oliwkami.
Łososia dzielimy na mniejsze plastry i w misce mieszamy go z pokrojonymi na pół oliwkami oraz pomidorami, kaparami. Doprawiamy oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy rukolę i ponownie mieszamy. Po przełożeniu sałatki na talerz ozdabiamy Majonezem Kieleckim z oliwkami. Podajemy ze świeżą bagietką albo grzankami.
Awokado faszerowane oliwkami i krewetkami
Jeśli uważasz, że oliwki mogą być niewystarczające, to podbij ich moc innym znanym afrodyzjakiem – awokado. Do przyrządzenia tej zmysłowej przystawki potrzebne będą:
· krewetki,
· awokado,
· wybrana sałata,
· zielone oliwki,
· Majonez Kielecki z oliwkami,
· sól, pieprz.
Rozmrożone lub świeże krewetki wrzucamy na 3 minuty do garnka z wrzącą wodą. Osączamy i osuszamy. Sałatę rozrywamy na drobne kawałki. Oliwki kroimy. Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestki, wydobywamy miąższ tak, aby nie uszkodzić skóry. Miąższ kroimy na niewielkie plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki oprószamy solą i pieprzem, mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny. Całość rozdzielamy na porcje i podajemy w łupinach z awokado. Dopełnieniem jest Majonez Kielecki z oliwkami, którego dodajemy zwieńczając danie.
Po takich przystawkach chciałoby się już tylko powiedzieć – dobra chwilo trwaj…
Sugerowana cena Majonez Kielecki z oliwkami: 5,19 zł.
Nadesłał:
BestBrands
|
Komentarze (0)